“Kuat propa dan cvri makan” – Chef Wan Bising Dekat Bekas Isteri Tak Jaga Kesihatan

260

Datuk Redzuawan Ismail atau lebih mesra dipanggil Chef Wan ‘membebel’ agak panjang di Instagram miliknya tentang bekas isteri yang tidak menjaga makan walaupun tahu mengidap ke3ncing ma@nis.

“Pagi-pagi dah ke hospital pi settle bill Janda nak operate tangan buat graft for her dialysis. Suruh jaga makan bertahun lamanya tak mau dengar nasihat saya or anak2.

“Kuat propa dan curi makan. Sejak ada Grab food ini main order aja macam Janda Kaya! Duda bulan2 pulak yang sedia kan allowance makan. Cekek la puas2,” tulis Chef Wan.

Menurut Chef Wan, walaupun sering dinasihati oleh beliau dan anak-anak, bekas isterinya itu seolah-olah tidak mendengar nasihat mereka langsung.

“Kena tangkap curi makan anak2 bising mereka di salahkan pulak. Letih drama orang k3encing m@anis ini. Tak serek2.

“Yang jadi ma@ngsa kita la juga yang waste all this money for her medical bill and had wished she had taken care of herself better. Dah la full time duduk rumah jadi Puan Sri tak perlu kerja. Memang Janda bertuah kata emak!” tulis Chef Wan lagi.

Tambah Chef Wan, ianya bukanlah soal wang tetapi tentang tanggungjawab terhadap diri sendiri membuatkan dirinya berasa g3eram.

“It’s not about the money but its about all of us dah la busy mencari rezeki masing2 dan sibuk but now ada tanggungjawab for her di@alysis cost, sending her to hospital 3 times a week and taking her back its exhausting.

“We want her to be happy and enjoy her life. Last 2 months she was hospitalised 3 times pa@ru2 berair. Minum air tak jaga sukatan. Dah la sakit, jaga la makan dan minum itu,” tulis Chef Wan.

Namun Chef Wan menganggap itulah cabaran hidup untuk dirinya. Malah selagi mampu, dia akan berkorb@an diri bukan sahaja menjaga emaknya, tetapi juga bekas isterinya itu.

Menurutnya lagi, orang luar hanya memandang dirinya tanpa mengetahui apa yang dilaluinya.

“Di dalam mereka menghina dan mencaci kita di belakang itu hari2 Allah kuat kan semangat diri saya serta di perluas kan pintu rezeki saya to inspire many more others to do the right things and put a smile on so many faces,” tulis Chef Wan.

Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Ismail berkahwin dengan Norhayati Ayub pada tahun 1982. Namun, perkahwinan mereka tidak bertahan lama apabila mereka mengambil keputusan untuk bercerai selepas tiga tahun bersama. Mereka memperolehi dua orang anak iaitu Mohd Nadzri dan Serina hasil daripada perkahwinan tersebut.

p/s: Bagus betul Chef Wan ni, berutung beekas isteri ada ex-hisband macam ni

Sumber : Gempak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here