Bekas Teman Lelaki Awek Kastam Ke Dalam, Kat Sini Rupanya Dia Menyorok

824

Pihak p0|is menahan seorang lelaki dipercayai terbabit menyebarkan vide0 |uc4h seorang wanita yang bertugas dengan Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM), semalam.

Suspek dipercayai bekas teman lelaki kepada wanita itu dithan di rumahnya di Telok Panglima Garang, Kuala Langat, 6.30 petang semalam.

Ketua Po|is KLIA, ACP Zulkifli Adamsah mengesahkan tngkapn yang dijalankan oleh Bahagian Siasatan Jnayh (IPD) KLIA.

Katanya, tngkapn itu dibuat susulan laporan yang dibuat mangsa selepas mendapati vide0 kelakuannya tersebar di Instagram, selain laporan akhbar.

“Semalam p0|is menhan seorang lelaki berusia 22 tahun berdasarkan aduan daripada mangsa.

“Buat masa ini, p0|is masih menjalankan semakan lanjut berhubung pembabitan bekas teman lelakinya itu terhadap penyebaran vide0 berkenaan di media s0sial,” katanya ringkas ketika dihubungi hari ini.

Difahamkan, pihak berkuasa turut merampas dua telefon pintar daripada bekas teman lelakinya itu susulan penahanannya.

Pada awal bulan lalu, media melaporkan sebanyak sembilan klip vide0 memaparkan aksi seorang wanita berpakaian seragam agensi penguatkuasaan di negara ini melakukan aksi mula tersebar di media s0sial.

Vide0 termasuk gambar individu berkenaan mula disebarkan melalui aplikasi sembang Whatsapp memaparkan tindakan wanita itu membka bjunya satu persatu dipercayai dalam bilik persa|inan agensi berkenaan.

Antara rakaman itu membabitkan perbuatan wanita berkenaan membka pkaian seragam sebelum meny3lak pkian d|mnya.

Susulan itu, JKDM dalam kenyataannya memaklumkan menerima maklumat mengenai vide0 kelakuan melampau membabitkan kakitangannya dan sedang melakukan tindakan dalaman.

Bagaimanapun, JKDM berkata, vide0 itu dipercayai vide0 lama yang dirkm tahun lalu, namun disebarkan semula oleh pihak tertentu tanpa diketahui tujuannya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here