Bapa Buat Gojek Cari Rezeki Tengah Malam Sambil Gendong Anak Yang Tengah Lena Tidur

“Video semangat pemb0nceng Gojek luar biasa di Jakarta, bawa anak ketika bekerja kerana si ibu telah mennggal dunia.. Semoga selalu diberikan rezeki berlimpah ya pak,” tulis kapsyen p0sting tersebut.

206

Bukan mudah bagi mengekalkan sikap tidak putvs asa dalam menjaIani kehidupan seharian. Apatah lagi demi membesarkan zuriat tercinta, semangat perlu diteruskan walaupun dalam keadaan penat.

Itu dilakukan oleh seorang bapa di Jakarta, Indonesia yang bekerja dalam perkhidmatan teksi motosikal atau lebih dikenali sebagai Gojek.

Sebuah video tular di laman Facebook sehingga mendapat lebih 13,000 perkongsian yang kelihatan lelaki itu turut membawa anaknya ketika memb0nceng motosikal.

Lebih menyentuh hati apabila difahamkan isterinya telah men!nggal dunia, justeru sumber pendapatan hanya bergant0ng sepenuhnya kepada lelaki berkenaan.

“Video semangat pemb0nceng Gojek luar biasa di Jakarta, bawa anak ketika bekerja kerana si ibu telah mennggal dunia.. Semoga selalu diberikan rezeki berlimpah ya pak,” tulis kapsyen p0sting tersebut.

Menerusi rakaman video berdurasi 35 saat itu, lelaki terbabit menggend0ng anaknya yang sedang nyenyak tidur pada bahagian hadapan sambil dalam perjalanan menjemput penumpang lain.

Bukan mudah mencari pengganti arrwah isteri dan men!nggalkan anak bersendirian di rumah. Semoga anak-beranak ini dilindungi dan diberikan rezeki meIimpah ruah.

Sumber : Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here