‘lsmail Leon Tak Seiras, Tak Buktikan Anak Sultan’ – Ini Jawapan ‘Sumber Istana’ Kepada Rihana Petra

405

Berikutan pendedahan gambar-gambar Tengku Ismail Leon Petra, 5 bulan yang did@kwa Rihana Petra sebagai zuriat kepada mantan suaminya, Sultan Muhammas V, kini sumber daripada istana tampil memberikan keterangan balas.

Menghubungi akhbar Daily Mail UK, sumber yang mendakkwa dari Istana Kelantan memberitahu akhbar itu bahawa Sultan tidak percaya b@yi itu anaknya dan wajahnya tidak seiras dengan Baginda. Tambahan pula sumber itu memberitahu, iras wajah sahaja tidak membuktikan siapakah bapa kandung b@yi tersebut. Sumber itu turut mengesyaki Rihana mempunyai niat lain di sebalik pendedahan gambar tersebut. ‘Anak itu boleh sahaja zuriat mana-mana lelaki keturunan Asia,’ kata sumber itu lagi yang mendaakwa bercakap terus dengan Baginda Sultan.

Kenyataan balas sumber istana ini bertentangan dengan dakw@an Rihana.  Rihana juga telah menc@bar mantan suaminya bagi membuat ujian DNA seterusnya menfaiIkan satu prosiding di Mahkamah Mosc0w bagi membuktikan dakw@annya.Menurut sumber istana itu lagi, selain menaf!kan b@yi itu seiras dengan Sultan, dakw@an bahawa ‘kehamiIan b@yi itu diranc@ng dan baginda menang!s terharu mendengar perkhabaran kehamiIan,’ adalah cerita karuut.

Sumber itu turut mendaakwa Rihana sengaja menggunakan b@yi itu sebagai senj@ta untuk membuat tuntutan percerraian yang tidak masuk akaI. 

Menurut sumber itu lagi, Baginda merasakan perkahwinan dengan Rihana adalah kesiIapan besar, tapi kini sudah bersedia untuk berkahwin lagi dan mempunyai pewaris takhta.  Bagaimanapun, sumber itu tidak memberitahu sama ada pihak istana sudah mempunyai calon atau tidak.

Persoalannya, bukankah lebih mudah untuk membuat ujian DNA dan sekaligus menutup cerita ini? Kerana penafian demi penafian juga tidak akanmembukt!kan apa-apa.

Sumber: CARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here