“Saya Terima Kritikan…” – Pemilik Butik Pengantin Tampil Mohon Maaf

“Saya terima krltlkan warganet dengan hati yang terbuka kerana mengakui kesilapan berpunca daripada dirinya sendiri dan tolong jangan salahkan model itu,” katanya.

730

Pemilik butik pengantin yang menggunakan tanah perkvburan Kr!stian sebagai lokasi sesi fotografi memohon maaf di atas kesilapannya.

Dia turut memohon warga net agar tidak meny@lahkan modei yang berada dalam gambar tular tersebut.

“Saya mengakui kesilapan itu daripada diri sendiri dan memohon maaf kepada semua pihak yang tersinggung.

“Saya terima krltlkan warganet dengan hati yang terbuka kerana mengakui kesilapan berpunca daripada dirinya sendiri dan tolong jangan salahkan model itu,” katanya.

Pemilik butik tersebut dikenali sebagai Nur Amirah Amiruddin berkata, gambar yang diambil di tanah perkvburan Kr!stian Batu Pahat pada Ahad lalu adalah untuk suka-suka dan mencari kelainan.

Tambahnya lagi, foto-foto tersebut juga merupakan koleksi peribadi dan dimuat naik di laman s0sial Facebook (FB) bukan untuk mencari publisiti.

“Saya yang menjadi jurugambar untuk sesi fotografi berkenaan dan wanita dalam gambar itu adalah model, bukannya pengantin.

“Saya pilih lokasi itu kerana mahu mencari kelainan dan mahu lari daripada kebiasaan dengan mengambil inspirasi daripada luar negara.

“Tujuan saya memuat naik gambar berkenaan di FB adalah untuk suka-suka dan tiada niat langsung mempermainkan mana-mana agama,” katanya.

Nur Amirah yang menetap di Kluang turut men@fikan gambar berkenaan diambil untuk tujuan pemasaran bagi perniagaannya.

“Saya dapat tahu perkara ini tular pagi tadi dan menyah aktifkan akaun FB buat sementara bagi meredakan keadaan.

“Ingin saya jelaskan, gambar berkenaan bukan diambil untuk tujuan pemasaran dan saya tidak akan menggunakan cara sebegini kerana tlndakan itu ibarat membvnuh diri sendiri,” katanya.

Nur Amirah memberi reaksi itu ketika diminta mengulas mengenai gambar seorang model wanita bergambar di tepi kvbur bukan Islam yang dimuat naik di Facebook (FB) miliknya baru-baru ini.

Gambar itu kemudiannya tular di media s0sial hingga mengvndang kem@rahan warganet yang kurang senang dengan t!ndakan jurugambar seolah-olah tidak peka dengan sens!tiviti umat Islam.

Sumber: Harian Metro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here