Ronaldo Jadikan Hotel Miliknya Sebagai Hospital Sementara Tangani Covid-19

  576

  Bintang pemain bola sepak dunia, Cristiano Ronaldo sememangnya sangat terkenal dengan sikapnya yang sangat bermurah hati dan suka menolong di luar padang. Sifat itu dibuktikan sekali lagi olehnya apabila krisis wabak Covid-19 ini melanda dunia pada ketika ini.

  Menurut sebuah akhbar Sepanyol bernama ‘Marca.com’, Ronaldo membuat keputusan untuk menukar secara sementara hotelnya yang terletak di Portugal menjadi sebuah hospital bagi turut serta dalam usaha memerangi wabak Covid-19.

  Juga menurut maklumat daripada akhbar Sepanyol itu, semua kos rawatan yang dilakukan di hotel CR7 (satu di Lisbon – ibu kota Portugal – dan satu lagi terletak di Funchal – kampung halamannya) tidak akan dikenakan sebarang bayaran dan kesemua kos akan ditanggung sendiri oleh bintang Juventus tersebut.

  Hotel di Lisbon

  Hotel di Funchal

  Dalam satu Tweet yang dimuat naik oleh sebuah akaun Twitter pula mendakwa bahawa gaji para doktor dan jururawat yang akan bertugas di hotelnya itu juga akan dibiaya olehnya.

  OFFICIAL: Cristiano Ronaldo is turning his chain of hotels in Portugal into hospitals to treat those with underlying health conditions who have Coronavirus.

  Their treatment will be FREE as @Cristiano will be paying for everything, including salaries of doctors & nurses.

  👏👏👏 pic.twitter.com/ofumQFfXJj

  — Footy Accumulators (@FootyAccums) March 15, 2020

  Sumber: Marca via Siakap Keli

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here