“Jalan nak kena berpapah…” – Kesihatan pelakon veteran, Pak Lan semakin merosot

  1750

  Semakin meniti usia emas, pelakon veteran, Roslan Salleh, yang diuji dengan pelbagai penyakit iaitu diabetis atau kencing manis, tekanan darah rendah dan beberapa lagi sejak 10 tahun lalu, mengakui kudratnya tidak sekuat dulu.

  Pernah membintangi filem Munafik 2, pelakon berusia 63 tahun ini, pernah tular dengan perniagaan menjual masak daging dendeng dan sambal bilis sebagai punca pencarian selepas tidak berlakon.

  Kudrat dah tak kuat lagi

  Namun, kini keadaan kesihatan semakin merosot sehinggakan pelakon veteran itu perlu dipimpin atau berpapah jika hendak berjalan, memandang dia mudah berasa penat jika berdiri terlalu lama atau terlalu banyak pergerakan.

  Bersara dari dunia lakonan

  Sudah tidak lagi terlibat dalam dunia lakonan, meskipun terdapat tawaran namun perlu ditolak atas faktor kesihatan yang tidak menentu.

  Kini, perniagaan masak daging dendeng dan sambal bilis telah diserahkan tanggungjawab itu kepada anak bongsunya untuk diusahakan.

  Tambah Roslan, ada juga pihak Seniman datang menghulurkan bantuan. Baginya, jika ada yang sudah menolong dia menerima, akan tetapi dia tidak suka meminta-minta.

  Sumber : Harian Metro

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here