Trik Sentiasa Kelihatan Cantik Semulajadi, Amalkan Sapu Vaseline Sebelum Tidur!

  1238

  Setiap orang mempunyai pengalaman yang berbeza-beza dalam menjaga kesihatan diri, dari penjagaan rambut sehinggalah kaki. Bagi sesetengah orang, untuk memiliki rupa yang cantik dan kulit yang sihat, anda perlu mengeluarkan kos yang banyak.Tetapi jika anda tahu bagaimana untuk manfaat sesuatu produk, ataupun daripada bahan semulajadi, anda tidak perlu habiskan ribuan ringgit pun untuk mendapatkan kulit yang cantik.

  Penjagaan Kulit

  Kita semua tahu Vaseline merupakan produk penjagaan kulit yang mengagumkan dan sememangnya boleh dipercayai, ianya mampu merawat pelbagai jenis masalah kulit. Sesi 10 minit sebelum tidur sediakan bahan-bahan ini. 1 bekas Vaseline Petroleum Jelly.1 losyen badan Vaseline. Sebenarnya bahan-bahan ini mampu menyelesaikan beberapa masalah yang kerap menganggu anda. Jom kita lihat.

  Anda Kerap pakai maskara?

  Jika anda seorang wanita yang sangat gemar memakai maskara, apa yang paling merimaskan adalah apabila anda mahu mencucinya, jika tersalah cuci, mata anda akan menjadi hitam. Dengan Vaseline masalah itu boleh datasi. malah dengan Vaseline akan membuatkan bulu mata anda akan menjadi lebih lebat dan cantik secara semulajadi. Solusi: Sebelum tidur, ambil sedikit Vaseline Petroleum Jelly dan sapu nipis di helaian bulu mata. Jangan terlalu tebal, nanti melekit pula disekitar kelopak dan bawah mata. Hasil: Bulu mata semakin lebat, tebal dan bila tanggalkan maskara memang jarang bulu mata tercabut. Paling best, helaian bulu mata semakin lebat.

  Masalah siku hitam

  Solusi: Seperti biasa, sapukan Vaseline Petroleum Jelly di kedua-dua belah siku anda. Sapu sehingga kulit menyerap produk. Hasil: Bila bangun tidur esok paginya, memang rasa kulit dibahagian siku lebih lembut dan licin. Setelah dua minggu, anda akan dapat lihat kulit siku pun lebih cerah.

  Lipstik lebih tahan lama

  Solusi: Seperti biasa sapu Vaseline Petroleum Jelly di bibir selepas selesai semua rutin penjagaan wajah. Hasil: Bila anda hendak pakai lipstik keesokannya memang mudah sahaja, bibir lebih lembut dan licin. Kesan pemakaian lipstik pun tahan lebih lama. Selamat mencuba!

  Sumber: Ciklee.Club

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here