Sifat Istimewa Yang Ada Pada Perempuan Mengikut Tarikh Lahir Dari 1 Hingga 31 Haribulan

3499

Mengikut kata lelaki, perempuan adalah kompleks dan susah untuk difahami. Tahukah, ada pelbagai karakter perempuan dapat dilihat dari tarikh lahir, dari pelupa, setia, marah, berhemat dan sebagainya. Bilakah anda lahir? Adakah anda tidak sabar?

1-106.png

1 haribulan

Seorang perempuan yang dilahirkan pada tarikh pertama mempunyai watak yang kuat tetapi tidak pernah memungkiri janji. Gadis yang dilahirkan pada hari pertama mempunyai watak yang kuat dan kukuh kehendaknya. Selain, dia mudah putus asa dan mengalami kesukaran untuk move on dari kegagalan pada masa lalu. Tetapi sisi positifnya ialah dia setia kepada pasangan dan tidak pernah memungkiri janji.

2-56.png

2 haribulan

Dia yang dilahirkan pada ke-2 tidak pernah membosankan dan ramai kawan. Perempuan yang dilahirkan pada hari ke-2 mudah bergaul dan tidak membosankan. Tidak hairanlah dia mempunyai ramai kawan. Jika sudah berkahwin, dikatakan bahawa dia akan mempunyai ramai anak, ehem!

3 haribulan

Jika anda seorang perempuan yang dilahirkan pada hari ke-3, anda dijangka menjadi jutek tetapi setia. Perempuan yang dilahirkan pada hari ke-3 mempunyai hasrat yang kuat dan suka marah. Nasib baik, kemarahan itu hanya sekejap dan tidak berdendam. Selepas itu, dia tidak akan membalas apa-apa perbuatan walaupun disakiti. Ini kerana dia adalah seorang yang pemaaf. Sifat yang paling positif adalah seorang yang setia.

4 haribulan

Lahir pada hari ke-4 adalah tenang. Tetapi jangan salah kerana dia juga mempunyai banyak sebab. Walaupun tenang, dia mempunyai otak yang genius. Maklumlah, ingatannya tinggi. Kebanyakan perempuan yang lahir pada tarikh keempat ini mempunyai pencapaian akademik yang tidak boleh dimain-main.

5 haribulan

Walaupun senang untuk bergosip, dia adalah penderma dan tidak kedekut. Yang lahir tarikh 5 dikenali banyak bicara dan suka bergosip. Bila sudah marah, kadang tangannya ikut “bermain”. Tapi kalau sudah berkeluarga nanti, dia turut bertanggungjawap besar dalam memakmurkan keluarga. Malah dia tidak kecewa dan suka memberi.

6 haribulan

Lahir pada tarikh 6, perempuan berkarakter pelupa, tekun, dan pantang mengeluh. Kerana kerap lupa dan cuai, perempuan yang lahir pada hari ke-6 sering dimarahi dan ditegur oleh orang lain. Tetapi sikap ketekunan, ketabahan, dan pantang mengalah harus dijadikan tauladan.

7 haribulan

Hanya bercakap bila diperlukan. Tetapi dia adalah seorang yang setia walaupun pasangannya kerap tidak menghiraukannya. Dia tenang. Oleh itu, dia hanya bercakap jika diperlukan. Sisi negatif adalah malas. Tetapi adalah seorang yang setia walaupun pasangannya jenis yang selalu tidak mengendahkannya.

8 haribulan

Keperibadian seorang gadis yang dilahirkan pada ke-8 sentiasa berfikir panjang dan kurang menyayangi mertua. Berfikir lama sebelum melakukan sesuatu, taat pada agama, setia kepada suami, tetapi kurang mementingkan mertua. Itulah watak perempuan tarikh lahir 8 haribulan. Adakah tepat dengan diri anda?

9 haribulan

Lahir pada hari ke-9, mudah tersinggung tetapi mudah juga melupakan. Perempuan lahir pada tarikh ini sukar untuk dinasihati kerana hatinya keras. Dia lebih suka mematuhi kehendaknya sendiri. Dia juga mudah terkejut dan tersinggung, tetapi mudah juga untuk melupakan.

1-68.png

10 haribulan

Untuk yang lahir pada hari ke-10, sering lupa dan berwawasan tinggi. Selain berfikiran luas, perempuan yang dilahirkan pada hari ke-10 sentiasa mempertimbangkan segala-galanya dari yang baik dan buruk. Dia juga tidak suka bercakap tentang orang lain, apalagi keburukannya. Malangnya, dia mudah terlupa walaupun dia tidak terlalu tua.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here