3 Langkah Mudah Buat Popia Wonder Cheese Viral, Kudapan Paling Senang & Sedap!

2478

Mudah je sebenarnya nak buat Popia Wonder Cheese ni, hanya dengan 3 langkah yang senang nak buat dah boleh jadi kudapan yang sedap untuk anak-anak. Sesuai sangat kalau buat waktu pergi berkelah ke, tengok movie dengan anak-anak dirumah ke, atau dinikmati pada bila-bila masa sahaja. Mak-mak mesti kena cuba resipi Popia Wonder Cheese ni, gerenti tak sedap & anak-anak suka. Silap-silap tak sedar makan habis sebalang.

Berikut merupakan perkongsian resipi oleh Fatihah Aziz;

Bahan-Bahan:

1/2 paket kulit popia (digunting & dicarik-carik)
4 sudu besar serbuk cheese
1 sudu besar serbuk cili
2 sudu besar gula

Cara-Cara Membuat :

1. Kisar semua bahan (kecuali kulit popia).

2. Goreng kulit popia dgn minyak secukupnya. Goreng hingga naik keperangan.

3. Tabur dan gaul rata serbuk yang dikisar pada kulit popia.
(Nak senang gaul dalam bekas dan goncang perlahan-lahan).

4. Siap!Popia wonder cheezee kudapan mudah siap untuk dimakan.

Resepi ni boleh dapat 300gram atau 1 bekas besar.

Selamat Mencuba!

Sumber: Fatihah Aziz via (MAHN)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here