‘Bangun Sayang, Pergi Sekolah Jom’ – Netizen Terkejut Remaja Umur 15 Tahun Nikah Di Kelantan!

7147

Di TikTok, seorang pengguna yang dikenali sebagai @hariafiqah1, telah memuat naik beberapa video mengenai majlis perkahwinan satu pasangan muda.

Menurut wanita tersebut, anak saudaranya yang juga pengantin perempuan baru sahaja berumur 15 tahun dan pasangannya pula berusia 17 tahun.

Nikah muda

Menerusi video TikTok yang dimuat naik, pasangan pengantin tersebut kelihatan mengenakan busana berwarna biru gelap sambil diiringi paluan kompang. Pasangan tersebut juga kelihatan sama cantik dan sama padan ketika sedang berarak untuk berjumpa antara satu sama lain. Menurut sumber yang sama, pasangan tersebut dipercayai melangsungkan perkahwinan di Tanah Merah, Kelantan.

Selamat pengantin baru anak saudara

Susulan daripada video majlis perkahwinan pasangan tersebut, rata-rata netizen telah meninggalkan pelbagai komen. Menurut netizen, pasangan tersebut masih muda dan dibawah umur. Perkahwinan mungkin terlalu awal buat kedua-dua mereka. Namun begitu, ada juga yang mendakwa majlis perkahwinan pasangan remaja tersebut sekadar lakonan semata-mata bagi menjayakan photoshoot.

Bukan sekadar sweet

Setakat ini, video perkahwinan pasangan tersebut telah mendapat ratusan ribu tontonan termasuk komen.

Sumber: Hariafiqah 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here