Iman Troye Teruk Dihentam Peminat K-Pop, Niat Nak ‘Backup’ Artis Korea Disalah Tafsir!

357

Nama penyanyi baru Iman Troye pastinya sinonim dengan lagu Teman yang mana lirik dan nada lagu tersebut boleh ‘menghantui’ fikiran para pendengar tiap kali ia berkumandang.

Walaupun baru berusia 19 tahun, pemilik nama sebenar Iman Alyssa Sahabudin ini telah pun mempunyai pengikut tersendiri dan sangat diminati golongan remaja seusia dengannya.

Namun, sejak pagi tadi, nama Iman tiba-tba trending di Twitter apabila dikecam oleh peminat K-Pop berpunca daripada satu komen yang ditinggalkan penyanyi itu di ruangan Instagram portal Mstar.

Disebabkan komen tersebut, para peminat artis Korea Selatan itu mulai meradang dan bertindak mengugut dan meninggalkan kata-kata kurang enak di ruangan media sosial hanya disebabkan kenyataan berkenaan.

Sehubungan dengan itu, penyanyi tersebut mengambil langkah menjelaskan perkara sebenar bagi menghentikan segala tuduhan tak masuk akal berkenaan kenyataanya.

Menurut Iman, dia sama sekali tidak memburukkan mana-mana artis Korea kerana dia juga merupakan K-Popers. Namun, kenyataannya itu adalah untuk ‘mempertahankan’ artis kegemarannya yang dituduh melakukan pembedahan plastik oleh netizen.

Jadi, salah faham yang berlaku merupakan tindakan terburu-buru peminat K-Pop yang terus menjatuhkan hukum terhadapnya sehingga menjadikan nama Iman Troye trending di laman sosial.

Rentetan daripada itu, ramai juga peminat K-Pop yang lebih matang menyokong Iman dan membidas sesetengah peminat artis Korea terbabit yang terlampau taksub sehingga dengan sengaja mengugut dan mengecam orang lain secara membabi buta.

Sumber: Mstar, Twitter, Iman Troye

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here