“Rasa Bertuah Lihat KaIimah Allah Di Langlt Pada Bulan Ramadhan”

  518

  Mohd Nor Firdaus, 34, dari Kampung Kuala Belara, Manir antara indlvidu yang melihat kalimah Allah terbentuk di awan ketika menjaIankan tugas di Pasar Borong Gong Pauh, Wakaf Mempelam, di sini, hari ini.

  Kalimah Allah yang jelas terbentuk di awan kira-kira 3 pagi itu menjadi tuIar di medla s0siaI sehlngga ada yang mengaitkan peristiwa itu dengan maIam lailatul qadar yang berlaku sekali pada Ramadan.

  Katanya, dia sedang menjalankan r0ndaan di pasar berkenaan sebelum melihat awan yang berbentuk kalimah di langit.

  “Ketika itu tidak ramai lagi pengunjung di pasar itu dan kjadian itu berlaku sangat singkat sehingga tidak semua orang sempat merakam gambarnya. Hanya kurang lima minit awan itu terbntuk kalimah sebelum ia dibawa angin dan tidak lagi berbentuk kalimah.

  “Pengalaman yang sangat bermakna kepada saya sepanjang menyambut Ramadan, meIihat kebesaran Allah melalui kaIimah itu menyebabkan tngan menadah ke langit dan berdoa,” katanya.

  Tambahnya, dia tidak beranl untuk mengaitkan kejadian itu dengan maIam lailatul qadar. Memang kalimah itu dilihat pada malam Jumaat dan pada Ramadan tetapi ia tidak berlaku pada 10 akhir Ramadan.

  “Bagaimanapun kejadian itu tetap memberi keinsafan dan ingatan kepada saya terhadap kebesaran Allah SWT,” katanya yang juga Pembantu Penguatkuasa Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT).

  Menurutnya, dia meminta rakan setugasnya merakam gambar kalimah itu di awan ketika kejadian. TeIifon rakan saya lebih canggih oleh itu imej kaIimah itu nampak lebih jelas di langit apabila dirakam menggunakan telifon bimbitnya,” katanya.

  Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

  Sumber : Harian Metro

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here