Ini 5 Info Korang Kena Tahu Tentang TNB Ketika Lockdown!

230

Disebabkan peningkatan kes positif jangkitan Covid-19 setiap hari, seperti yang ramai tahu, kerajaan telah menguatkuasakan Sekatan Pergerakan Penuh di seluruh negara. Tapi, perkhidmatan penting (Essential services) masih beroperasi seperti biasa. Salah satu perkhidmatan penting tersenarai adalah Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Jadi tak perlu risau bil elektrik korang tak sampai, kerana bacaan meter akan tetap dibuat seperti biasa. Yang penting abang-abang TNB akan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan untuk keselamatan semua.

Nak settlekan bil? Kedai Tenaga beroperasi dari pukul 9 pagi hingga 1 petang je dari Isnin hingga Jumaat. Ingat tu, kalau sebelum ni Kedai Tenaga buka sampai pukul 4 petang, untuk tempoh Sekatan Pergerakan Penuh, dipendekkan 3 jam ke 1 petang. Bagi penduduk Johor, Kedah, Terengganu dan Kelantan, waktu operasi juga sama cuma sedikit perbezaan hari iaitu Ahad hingga Khamis.

Tak sempat ke Kedai Tenaga? Jangan risau

 

Seharian bekerja sampai terlepas waktu operasi Kedai Tenaga? Jangan risau sebab lebih mudah. Transaksi masih boleh dibuat di Kiosk Pembayaran Layan Diri TNB. Kiosk ni beroperasi dari 8.15 pagi 8 malam setiap hari. Untuk makluman, bagi menjamin keselamatan pengguna, kiosk ini disanitasi setiap 2 jam berbanding 4 jam sekali sebelum ini.

Bagi korang yang malas keluar, mungkin kena hadap roadblock, tak mahu merisikokan diri atau sibuk dengan kerja dari rumah, jangan risau, semuanya boleh settle! Walaupun Kedai Tenaga masih dibuka, korang digalakkan guna je www.mytnb.com.my ataupun muat turun aplikasi myTNB untuk semakan dan bayar bil. Lagi senang bila tak perlu bersemuka untuk transaksi, urusan semua pun mudah!

TNB Careline dilanjutkan 2 jam

Perkhidmatan pelanggan TNB Careline yang sebelum ini beroperasi dari 8 pagi hingga 5 petang dilanjutkan sehingga 7 petang. Lanjutan tempoh ini melibatkan talian 1-300-88-5454. Selain itu, kalau korang ada masalah berkaitan bil dan akaun, TNB boleh dihubungi di tnbcareline@tnb.com.my yang juga dilanjutkan tempoh operasi.

Kalau tiba-tiba rumah korang black out, jangan panik, call je TNB Careline di 15454, atau pun nak lagi mudah, boleh mesej ke Facebook TNB Careline. Yang tu dorang operasi 24 jam. 5 Info Korang Kena Tahu Tentang TNB Ketika Full Lockdown! Disebabkan peningkatan kes positif jangkitan Covid-19 setiap hari, seperti yang ramai tahu, kerajaan telah menguatkuasakan Sekatan Pergerakan Penuh di seluruh negara. Tapi, perkhidmatan penting (Essential services) masih beroperasi seperti biasa. Salah satu perkhidmatan penting tersenarai adalah Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Jadi tak perlu risau bil elektrik korang tak sampai, kerana bacaan meter akan tetap dibuat seperti biasa. Yang penting abang-abang TNB akan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan untuk keselamatan semua.

Waktu operasi Kedai Tenaga dipendekkan

Nak settlekan bil? Kedai Tenaga beroperasi dari pukul 9 pagi hingga 1 petang je dari Isnin hingga Jumaat. Ingat tu, kalau sebelum ni Kedai Tenaga buka sampai pukul 4 petang, untuk tempoh Sekatan Pergerakan Penuh, dipendekkan 3 jam ke 1 petang. Bagi penduduk Johor, Kedah, Terengganu dan Kelantan, waktu operasi juga sama cuma sedikit perbezaan hari iaitu Ahad hingga Khamis.

Seharian bekerja sampai terlepas waktu operasi Kedai Tenaga? Jangan risau sebab lebih mudah. Transaksi masih boleh dibuat di Kiosk Pembayaran Layan Diri TNB. Kiosk ni beroperasi dari 8.15 pagi 8 malam setiap hari. Untuk makluman, bagi menjamin keselamatan pengguna, kiosk ini disanitasi setiap 2 jam berbanding 4 jam sekali sebelum ini.

Tak perlu keluar rumah settle bil? Boleh je!

 

Bagi korang yang malas keluar, mungkin kena hadap roadblock, tak mahu merisikokan diri atau sibuk dengan kerja dari rumah, jangan risau, semuanya boleh settle! Walaupun Kedai Tenaga masih dibuka, korang digalakkan guna je www.mytnb.com.my ataupun muat turun aplikasi myTNB untuk semakan dan bayar bil. Lagi senang bila tak perlu bersemuka untuk transaksi, urusan semua pun mudah!

TNB Careline dilanjutkan 2 jam

Perkhidmatan pelanggan TNB Careline yang sebelum ini beroperasi dari 8 pagi hingga 5 petang dilanjutkan sehingga 7 petang. Lanjutan tempoh ini melibatkan talian 1-300-88-5454. Selain itu, kalau korang ada masalah berkaitan bil dan akaun, TNB boleh dihubungi di tnbcareline@tnb.com.my yang juga dilanjutkan tempoh operasi. Kalau tiba-tiba rumah korang black out, jangan panik, call je TNB Careline di 15454, atau pun nak lagi mudah, boleh mesej ke Facebook TNB Careline. Yang tu dorang operasi 24 jam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here