Altimet Buat Peraturan Tegas Sehingga Buat Ramai Lagi Sokong Dengan Misi Bantuan Yang Dilakukanya!

248

Penyanyi rap, Altimet mengemukakan beberapa peraturan t3gas kepada pasukannya yang menyertai mini menghulurkan bantuan. Menerusi perkongsian di akaun Instagram miliknya, Altimet menyatakan sekiranya mereka tdak dapat mengikut peraturan yang ditetapkan maka boleh menarik diri.

“Ini adalah peraturan. Sekiranya anda tidak dapat mengikuti peraturan, tinggalkan kumpulan sebelum saya meminta anda untuk pergi. Siapa ambil gambar sila keluar group. Siapa pandang rendah dekat jiran sendiri, sila keluar group,” jelasnya.

Dalam pada itu, menerusi ruangan komen rata-rata pengikutnya bersetuju dengan peraturan yang ditetapkan oleh Altimet. Penyanyi rap terkenal, Altimet memaklumkan dia dan seorang rakannya akan meronda sekitar kawasan Ampang, Lembah Keramat dan Gombak bagi tujuan menghulurkan bantuan barangan dapur pada Jumaat ini.

Altimet atau Syed Ahmad bin Syed Abdul Rahman Alhadad, 42, berkata, mereka akan meronda pada waktu petang dan dia melarang aktiviti mereka dirakamkan mahupun ditegur. Kami akan tinggalkan barangan dapur di pagar atau di pintu depan rumah, untuk yang memerlukan. Tidak perlu malu, kami tak mahu mengambil gambar dengan sesiapa. Kami pun tak mahu orang ambil gambar kami dan muat naik. Kamu jiran-jiran kami, celakalah kalau tak tolong jiran sendiri.

“InsyaAllah hajat kami meronda setiap Jumaat sehingga tiada satu pun bendera putih berkibaran. Untuk jiran-jiran lain yang ingin membantu, mohon salurkan dana ke akaun 564874006702 (Mineralline Cosmetics) yang telah kami kosongkan ini khas untuk menerima dana bantuan sahaja,” katanya.

Artikel sebelum ini

Tak Perlu Malu Kibar Bendera Putih, Kami Tak Ambil Gambar

Sejak beberapa lalu hangat diperkatakan di media sosial mengenai kempen bendera putih. Nampaknya, penyanyi rap Altimet juga turut serta dalam misi tersebut menghulurkan bantuan kepada yang memerlukan esok.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Altimet meminta kepada mereka yang memerlukan supaya tidak perlu berasa malv untuk kibarkan bendera putih kerana tiada gambar akan diambil. Kata Altimet lagi, dia bersama seorang rakannya akan meninggalkan barang di pintu pagar rumah dan tidak akan mengambil gambar untuk di muat naik di media sosial.

“Kami akan tinggalkan barangan dapur di pagar atau depan rumah untuk yang memerlukan. Tidak perlu malu, kami tak mahu mengambil gambar dengan sesiapa. Kami pun tak mahu orang ambil gambar kami dan upload. Kamu jiran-jiran kami, celakalah kami kalau tak tolong jiran sendiri,” tulisnya.

Difahamkan, Altimet akan membuat rondaan di sekitar Ukay Perdana, Bukit Antarabangsa, Keramat dan Gombak esok sekitar jam 2 hingga 6 petang.

Sumber : rotikaya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here