“Cukuplah Sampai Sini Ye.” – Ustaz Ebit Lew Mohon Maaf & Maafkan Semua!

  447

  Sejak beberapa minggu dilemparkan dengan pelbagai tohmahan berkenaan misi kemanusiaan yang dijalankan di Gaza, Ustaz Ebit Lew telah mengambil pendekatan tidak membuka mulut lebih-lebih lagi bapa tersayang baru sahaja pergi menghadap Ilahi.

  Semalam beliau telah mengadakan sidang media menjawab beberapa tuduhan yang diterima daripada beberapa individu sehingga mencemarkan nama baiknya. Sidang media tersebut dibuat susulan daripada laporan polis yang dilakukan tempoh hari. Walau bagaimanapun Ebit Lew tetap memaafkan semua yang bertindak melemparkan tuduhan kepadanya dan berkata tidak baik kepada ahli keluarganya.

  “Saya benar-benar maafkan dari hati semua yang memfitnah dan menjatuhkan saya. Saya maafkan semua yang pernah panggil saya syaitan, dajjal, babi,bodoh, penunggang, dan lain-lain. Saya maafkan sesiapa sahaja yang telah menyakiti arwah ayah saya,bidadari saya, dan anak-anak saya. Saya maafkan semua. Kita semua sebuah keluarga sampai bila-bila. Saya maafkan kerana Allah,” . Selain itu, Ebit Lew dengan rendah hati memohon maaf andai apa yang berlaku sebelum ini mengguris perasaan sesiapa baik secara langsung atau tidak langsung.

   

  “Saya dengan ini dari hujung rambut sampai hujung kaki minta maaf pada sesiapa sahaja yang langsung atau tak langsung atas apa yang berlaku ini. Niat saya hanya nak menjelaskan tuduhan terhadap saya. Saya minta maaf ye pada semua,” tambah Ebit Lew. Menurutnya lagi, beliau enggan permasalahan ini diperpanjangkan dan memaklumkan tidak ada sesiapa yang beruntung pun jika perselisihan faham ini diteruskan.

  “Sedang kita berselisih begini ramai orang miskin dan anak yatim lapar. Ramai hilang kerja dan tempat tinggal. Tanyalah khabar jiran dan keluarga terdekat. Bila 2 orang berselisih keduanya tidak untung. Tapi yang untung ialah syaitan. Sekali lagi saya minta maaf. Doakan saya yer,” luahnya.

   

  Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat oleh Ebit Lew di media sosialnya, ramai yang telah meninggalkan kata-kata semangat serta berharap agar tidak ada lagi kontroversi yang melanda. Mereka juga berdoa agar kita semua dapat bersatu dalam bersama-sama menghadapi cabaran dan dugaan negara serta ummah agar semua yang baik dapat dikecapi semula.

  Sumber: Facebook Ebit Lew

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here