“Lepas 4 Jam Terus Dapat” – Netizen Dakwa Jumpa Cara Dapatkan Tarikh Vaksin Di MySejahtera?

  764

  Pandemik yang kini melanda negara kita bahkan di seluruh dunia menjadi penyebab ramai orang terkesan dan menderita untuk meneruskan kelangsungan hidup. Kebanyakkan daripada mereka terpaksa gulung tikar dalam perniagaan, kehilangan kerja, kehilangan punca pendapatan sehingga ada yang sanggup menjual barang peribadi demi sesuap nasi.

  Hampir segelintir masyarakat di Malaysia sudah mendapatkan vaksin bagi mengurangkan risiko jangkitan yang lebih teruk. Namun, ramai juga dalam kalangan masyarakat yang belum mendapatkan suntikan bahkan tidak jua mendapatkan tarikh suntikan walaupun sudah berdaftar di aplikasi MySejahtera.

  Namun, baru-baru ini terdapat seorang netizen yang telah berkongsikan cara-cara untuk mempercepatkan tarikh suntikan vaksin dengan menggunakan aplikasi MySejahtera dan mendakwa sudah pun mendapatkan tarikh suntikan selepas melakukan cara tersebut. Boleh percaya ke?

   

  Seorang pengguna laman Instagram bernama @limabelasminit melalui hantarannya telah berkongsikan kaedah yang didakwa mampu mempercepatkan panggilan temujanji untuk mendapatkan vaksin selepas dikongsikan oleh salah seorang pengikutnya.

  Kena buat camni baru dapat vaksin!! Lepas 4 jam terus dapat tarikh dalam MySejahtera. Dia juga turut berkongsikan sebuah video memaparkan cara-cara untuk mendapatkan tarikh temujanji suntikan itu menggunakan aplikasi MySejahtera.

  Rata-rata netizen pada ruangan komen sudah mengikuti kaedah yang dikongsikan itu dan ada daripada mereka mendakwa sudah berjaya melakukannya, namun ada juga netizen yang mendakwa kaedah tersebut tidak berkesan untuk mempercepatkan tarikh temujanji tersebut.

  Kredit: limabelasminit, Mstar

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here