[UPDATE] “Abang Ipar Telah Ditidurkan Pukul 5 Pagi Tadi, Untuk…”

  1042

  Selepas dimasukkan ke Hospital Serdang, Selangor akibat Covid-19 pada Selasa, abang kepada Allahyarham Siti Sarah iaitu Ahmad Firdous Raissuddin dipindahkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) dan ditidurkan bagi merehatkan paru-parunya.

  Perkara itu dikongsi oleh adik iparnya, Shuib Sepahtu yang turut meminta orang ramai mendoakan kesihatan Ahmad Firdous agar diberi kesembuhan. Assalamualaikum semua, Allah maha besar. Baru dapat panggilan abang ipar saya dimasukkan ke ICU.

  “Saya mohon doakan Ahmad Firdous Raissudin diberi kesembuhan segera. Amin” tulisnya. Shuib berkongsi perkara itu di Instagramnya awal pagi Khamis. Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 37, berkata, Ahmad Firdous ditidurkan sejak jam 5 pagi Khamis bagi merehatkan paru-parunya selepas paras oksigen 95 peratus.

  “Fidous sudah ditidurkan pukul 5 pagi tadi sebab doktor nak rehatkan paru-paru dia… sebelum ditidurkan oksigen 95 peratus. Dia dikejarkan ke hospital pada petang Selasa kerana paras oksigen 85 peratus,” ujarnya.

  Isterinya turut disahkan positif COVID-19. Namun, dua anak pasangan itu tidak dijangkiti virus berkenaan. Ahmad Firdous dan isteri disahkan positif dijangkiti virus Covid-19 pada 2 Ogros lalu iaitu empat hari selepas keluarga Siti Sarah disahkan positif.

  Sebelum ini, Ahmad Firdous dan isteri sudah menjalani kuarantin kendiri selama lapan hari di rumah. Allahyarham Siti Sarah Raissuddin menghembuskan nafas terakhir disebabkan komplikasi berpunca Covid-19 pada Isnin lalu selepas tiga hari ditidurkan.

   

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here