Ini Cara Paling Mudah Nak Bersihkan ‘Buntut’ Kuali Tefal Korang!

  307

  Pernahkan korang dengar ayat ini? Ya, betul. Wanita yang pandai memasak adalah kesayangan suami tambahan pula air tangan isteri itu adalah pengikat kasih suami dan anak-anak. Oleh sebab itu ramai isteri yang akan memastikan keadaan dapur mereka sentiasa kemas dan bersih, barulah ada ‘mood’ untuk memasak. Tapi ada satu hal yang menyakitkan mata para isteri apabila melihat kesan hangus pada ‘bontot’ periuk.

  Lantaran itu, ramai yang mencari petua yang mudah untuk membersihkan periuk memasak yang agak sukar dicuci untuk hilangkan kerak hitam di bahagian belakang periuk tersebut. Tambah-tambah lagi, bila mengguna periuk berjenama seperti tefal. Jadi, SK nak kongsikan satu video tips dari Tiktok, Sparkingwithdemi tentang cara mudah mencuci belakang periuk dari berkerak hitam terus tampak seperti baru dibeli.

  Sebenarnya tak ada apa rahsia pun, korang cuma guna sabun yang sesuai dan tak perlu sental terlalu kuat. Kotoran di buntut kuali korang senang je nak hilang. Sebab kenalah dengan kualiti produk Tefal ni.

  Sumber: Sparklingwithdemi

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here