Hanya Diam Selama Ini Kerana Tidak Berani, Tapi Selepas Ibunya…

  428

  Di Sungai Petani, Kedah seorang bapa bertindak di luar kawalan apabila dia dipercayai mero.gol anak kandungnya selain turut meny.eksa isteri sendiri dengan mema sukkan botol susu pada kemal.uan wanita mala.ng itu. Apa yang lebih mengejutkan, perbuat.an ‘tidak bermoral’ itu dikatakan berlaku sejak Disember yang lepas dan berakhir pada Jun lalu.

  Lapor Harian Metro, mangsa yang merupakan anak sulung berusia belasan tahun, merupakan seorang pelajar cemerlang didakwa menjadi ‘ha.mba sek.s’ bapanya ketika si ibu keluar bekerja atau sedang tidur. Namun, gadis mal.ang ini hanya bertindak mendiamkan diri dan sama sekali tidak menceritakan perbuatan terku.tuk tersebut berikutan khuatir adiknya akan dipu.kul oleh bapanya yang pan.as baran.

  Menurut sumber, lelaki berkenaan juga didakwa bertindak ‘ke.jam’ terhadap isterinya yang berusia 30-an dengan kerap memasu.kkan botol serta objek yang tidak diketahui ke dalam kemal.uan wanita tersebut ketika mereka sedang melakukan hubun.gan int.im. Difahamkan, perbuatan ‘pel.ik’ itu dikatakan berlaku sejak tiga tahun lalu selepas kelahiran anak bongsu mereka.

  Sama seperti anaknya, si ibu enggan menceritakan kejadian terbabit kepada sesiapa kerana tahu suaminya pan.as baran dan bimbang anak-anaknya menjadi mang.sa dia melepaskan kema.rahan. Perbuatan ja.hat lelaki berusia 40 tahun yang juga pengan.ggur itu terbon.gkar apabila isterinya yang tidak tah.an dengan pera.ngai suami memberitahu anak sulungnya yang dia nekad mahu keluar dari rumah berkenaan.

  Susulan daripada itu, anak sulungnya tampil menceritakan perkara sebenar sebelum si ibu meminta bantuan saudara mereka yang lain bagi membuat laporan polis. Siasatan mendapati kejadian rog.ol membabitkan remaja itu berlaku pada 3 pagi hujung tahun lalu ketika mangsa sedang tidur. Sejak itu, mangsa menda.kwa diro.gol sebanyak enam kali dengan kejadian terakhir berlaku pada petang Jun lalu.

  Wanita itu dan anaknya akan dihantar ke hospital untuk pemeriksaan lanjut dan mereka akan dirujuk kepada pusat kaunseling. Kini, sus.pek telah ditahan semalam, dan hasil siasatan awal sus.pek mengaku telah melakukan perbuatan terbabit kepada mangsa. Menerusi semakan ujian air ken.cing mendapati sus.pek bebas daripada penga,ruh da.dah dan akan direman selama tiga hari bagi membantu siasatan.

  Sumber: Harian Metro

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here