RAMAI LUAH RASA SEDIH BILA LIHAT VIDEO MAKCIK INI MENANGIS SELEPAS, INI KATA2 YANG SEMPAT…

  561

  Tular sebuah video seorang ibu tunggal yang menyara sembilan orang anak meraung apabila didapati dijatuhkan huku.man ma.ti oleh mahkamah kerana mengedar da.dah jenis sya.bu semalam. Menerusi perkongsian video oleh @seehuadaily di laman aplikasi TikTok, wanita berusia 50-an itu meraung sambil dibawa oleh pihak polis selepas mendengar huku.man yang diterima buat dirinya.

  Berdasarkan video berdurasi satu minit dua saat oleh @seehuadaily di TikTok, jelas kedengaran wanita tersebut yang juga seorang nelayan bertanya siapakah yang akan menjaga anak-anaknya apabila dia dijatuhkan huku.man ma.ti.

  Menurut laman Twitter AADK Besut, ibu tunggal itu dijatuhi huku.man ma.ti manda.tori miliki kerana mengedar da.dah oleh Mahkamah Tinggi Tawau pada 15 Oktober lalu. Dia didapati bersalah mengedar da.dah tiga tahun lalu. Susulan perkongsian video itu, rata-rata orang ramai telah meninggalkan pelbagai komen.

  Antaranya mahu kejadian itu dijadikan sebagai ikhtibar kepada orang ramai yang berniat mahu melakukan sesuatu perkara. Semoga dipermudahkan segala urusan mak cik, mungkin dia tersilap langkah tapi saya tetap mendoakan yang baik-baik sahaja,” kata @morez.65.

  KOMEN NETIZEN

  “Aku cuma terfikir.. kalau dia kaya macam tokey dadah yang tak pernah dengar terima hukuman.. walaupun rampasan bertan tan..tentu dia tak ke tali gantung..harap pengeluar digantung”

  Sumber: Kosmo Online!

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here