Mudah! Ini Cara ‘Transfer Online’ Duit Ke Akaun ASB, Dah Tak Perlu Dah Beratur Ke Bank!

    319

    Selain menyimpan di Tabung Haji, kita juga kerap menyimpan wang di ASB untuk simpanan masa depan anak-anak. Pun begitu adakalanya dek kerana terpaksa ke bank, kita terlambat membuat simpanan setiap bulan.

    Sebenarnya tak perlu ke bank pun, ini cara mudah simpan wang di ASB. Hanya buat simpanan di atas talian saja. Jom ikuti langkah demi langkah perkongsian Nurul Ashikin Che Darus ini. Mudah sangat! Sebab ramai mintak share kan so harini Kak Kin share macam mana cara mudah nak saving tanpa perlu pergi ke bank atau pejabat pos lagi.

    Tapi mesti lah hampa p buka akaun dulu tauu. Anak 6 bulan ke atas tak silap kakkin dah boleh buka akaun tak silap min RM100 ja kot hampa bawa p mana mana cawangan ASB terdekat. Lepas tu minta dia ajar sekali macam mana nak daftar online tu.

    Dah daftar semua tu kena downloads APPS ASNB. Cara simpan tu kakkin share gambar kat bawah ni. Semoga bermanfaat jom saving simpanan masa hadapan. Jangan risau asb ni bila bila masa kita nak guna duit boleh ja bawa keluar tau.

    Rugi hampa tak manfaatkan ASB nii dpt duit free free jaa. Skit skit pun takpa janji dapat free dari simpan bawah katil. Contoh simpan 200k dalam masa setahun hampa akan dapat dividen (16RIBU / 9RIBU pernah dpt 16k taun lps dpt skit 9k) DIVIDEN ni tak sama tau setiap tahun ikut rate dia.

    Ada tahun tinggi ada tahun rendah. Tapi bagi kakkin tak rugi pun sebab duit kakkin tak luak pun tapi makin beranak walau skit. Simpan 50k pun dah dapat 2k 3k dah setahun. ok what? Tengok la cara kat bawah senang ja macam shopping kat shoppe ja pun. Semoga bermanfaat.

    Pertanyaan lanjut lebih tetap contact Amanah Saham Nasional Berhad. Wajib download Apps ni dulu, barulah boleh online transfer. Dah buka apps tu masuk password akan keluar macam ni. Hampa just click ja, kakkin anak ramai kan, tekan lihat semua pastu nanti pilih la nak tambah duit kat anak mana.

    So kakkin bagi contoh tambah duit kat abang ngah. Click tambah pelaburan tu. Minimum RM100 tau boleh masuk. Maximum berapa pun boleh tak silap kakkin. Kalau nak masuk 3k 4k ka just tulis terus dekst jumlah tu. Ikut la step kakkin tulis 1 sampai 4 tuu. Senang ja hampa.

    Ni bank-bank tersedia banyak lagi bank bawah tu ikut la hampa nak transfer dari bank mana click jaa. Cth kakkin guna cimb click. Contoh masuk RM100 kan lepas tu tekan sahkan bawah sekali tu. Pastu masuk la macam biasa hampa dok shopping online tu. Nak shopping shoppe tu teringat nak saving p cepat cepat boleh berjimat kan.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here