Baru Dua Bulan Kahwin, Lelaki Ini Baru Tahu Yang Selama Ini Isterinya…

  2192

  Perkahwinan adalah sebuah ikatan yang diimpikan oleh ramai. Namun kadangkala ada juga yang tak seindah yang diimpikan kerana ujian yang hadir oleh sesebuah hubu ngan itu berbeza. Menerusi perkongsian seorang pengguna Tiktok, @ToKadi Hipter seorang lelaki yang hanya dikenali sebagai Rahman(Bukan nama sebenar) meminta panda ngan dan pertolo ngan beliau berhubung masa lah rumah tangga yang diha dapinya. Lelaki tersebut yang baru sahaja berkahwin dalam dua bulan ingin membuat permo honan cerai dengan isterinya.

  Menerusi perkongsian lelaki terbabit, wanita yang juga isterinya itu telah membuat sesuatu perkara yang sukar untuk dia maa fkan dan terima. Menurut perkongsian lelaki terbabit, dia dan isteri baru berni kah dua bulan, dan 3 hari lepas nikah, dia mengajak isterinya untuk pulang ke kampung untuk menguruskan kenduri di rumah pihak lelaki tetapi isterinya menolak.

  Menurutnya, isterinya mengatakan dia ada kerja jadi dia tidak boleh ikut sama untuk pulang ke tempat suaminya. Jadi dia tidak mahu memanjangkan isu, dia pun reda dengan keputusan isterinya. Namun, selang sebulan pera ngai isterinya semakin hari semakin berubah, asyik marah-marah dan sering meminta duit. Bila ajak ‘bersamaa’ dia bilik tidur juga dia menolak.

  Awal-awal itu, saya tidak kisah dan tidak bersa curi ga sebab bagi saya mungkin isterinya malu kerana baru sahaja berkahwin. Jadi saya terus bersabar, Tapi dah hampir dua bulan ini peran gai dia makin menajdi-jadi. Dengan kuasa Allah SWT, suatu hari itu, saya jumpa dia, dan akhirnya segala persoalan saya terjawab bila saya terjumpa satu video dia dan kekas ihnya. Dan lebih membuat saya rasa terki.lan, ternyata perkara itu berlaku semasa saya mengajaknya pulang ke kampung untuk urus kenduri. Dia kata kononnya ada urusan kerja ternyata sebaliknya. Dia bukan sahaja tidak jujur pada saya, dia juga berbo hong pada ibu ayahnya dengan mengatakan dia pergi ‘honeymoon’ dengan saya.

  Namun, bukan dengan saya, tetapi bersa ma dengan keka sihnya. Saya dah cuba untuk lapan gkan hati untuk terima, tetapi saya tidak dapat menerimanya lagi ustaz. Macam mana cara untuk saya memhon pencerai,an ustaz? Begitulah perkongsian yang dibuat oleh @ToKadi Hipster tentang seorang lelaki yang bertanya dengannya soal mem0hon cerai. Jarang sekali berlaku pada lelaki, tetapi ia merupakan kisah be nar daripada kalangan masyarakat kita.

  Tujuan perkongsian ini dibuat bukanlah untuk menga1bkan mana-mana pihak tetapi ingin dijadikan pengajaran buat semua pasangan suami isteri agar mengambil berat dalam sesebuah perkahwinan. Jika tiada perfaha man dan cuba sebaik mungkin untuk membaiki dan masaLah sama tetap berulang, adalah lebih baik kita mengambil langkah berbincang tentang arah tuju perhub ungan itu daripada masing-masing berbuat do.sa.

  Semoga dijadikan pengajaran buat kita semua.

  Kredit: TikTok ToKadi Hispter

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here