Ebby Yus Tenang Kongsi Kisah Rumah, Tapi Lain Pula Yang Jadi Perhatian!

  272

  Ben cana banjir yang melanda Selangor dan negeri-negeri di sekitarnya kini turut dirasai selebriti tem patan apabila ada di antara mereka kehila ngan rumah yang menjadi impian selama 4 tahun dibangunkan. Nasib rumah pelawak terkenal, Ebby Yus yang 90% sudah siap nyata tidak begitu baik apabila leny ap dibawa arus der as walaupun tinggal 10 % sahaja lagi untuk didiami.

  Ebby Yus yang hadir ke Meletop malam tadi telah bercerita dengan tertawa keadaan rumahnya yang hilang diba wa ar us banjir walaupun pengacara program berkenaan Nabil Ahmad dan Elly Mazlein sudah bergen ang air mata.

  Dalam kronologi yang diceritakan, pelawak itu memaklumkan sempat singgah ke rumahnya untuk meninjau kerja-kerja pemas angan wallpaper dan kemudian mendapat panggilan dari seorang ustaz mengajaknya menyertai kerja kebajikan ke Kuala Kapar.

  Ketika dalam perjalanan, dia mendapat panggilan daripada tukang buat rumah memaklumkan keadaan air yang mulai naik dan rumahnya yang sedikit senget akibat arus deras. Namun, tidak lama selepas itu, Ebby Yus sekali lagi menerima panggilan dalam suara sebak memberitahu rumahnya sudah habis dihanyutkan banjir.

  Ketika menceritakan situasi itu, reaksi tenangnya disa mbut dengan tangisan daripada dua orang pengacara yang begitu seb ak mendengar apa yang menimpa pelawak tersebut. Ebby Yus menyatakan yang dia reda dengan uji an daripada All ah S.W.T. Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen di ruangan YouTube Meletop dengan berasa kagum melihat ketabahan pelawak berkenaan.

  Mana tidaknya, dengan sekelip mata sahaja, Ebby Yus telah mengalami kerugiaan RM200,000 dan rumah impiannya sejak berpuluh tahun bergelar anak seni hila ng sekelip mata tanpa sempat dihuninya.

  Sumber: YouTube Meletop, FB online

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here