Lelaki Ini Mohon Tiga Akaun Ini Mohon Maaf Pada Semua Agensi Penyelamat!

  343

  Sejak kejadian banjir yang melan.da pada Sabtu lalu, persoalan tentang kemana perginya petugas kesela,matan masih lagi menjadi i.su dan Perdebatan han,gat. Sehinggalah hari yang ketiga benca.na tersebut, barulah kelihatan jentera-jentera milik anggota pertah,anan masuk ke kawasan terjejas.

  Di media sosial, beberapa akaun termasuklah milik artis iaitu Caprice dan juga Fadzil Zahari tela memuat naik posting yang berbentuk ‘double meaning’ seolah-olah mempersoalkan keberadaan aset2 keselamatan negara ketika berlaku benc.ana daru.rat. Merasa terkesan dengan perkara itu, seorang be.kas pegawai TUDM iaitu Capt (R) Raeiz RMAF berharap ada permohonan maaf dibuat kepada semua agensi keselamatan yang menerima sindiran sedemikian rupa.

  Jelas beliau, tidak semua aset atau jentera milik anggota keselamatan sesuai digunakan untuk proses menyelamatkan penduduk yang terjejas dalam banjir. Lebih-lebih lagi seperti kereta kebal yang turut disertakan dalam posting Caprice. Meskipun tidak berlaku bencana, anggota pertahanan sebenarnya sentiasa memantau serta menjaga keamanan negara 24 jam. Jadi tegas beliau semula, tidak wajar mereka disindir sebegitu rupa.

  Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sama merasakan kekecewaan seperti yang ditunjukkan beliau. Malah ramai meminta untuk tidak saling menyalahkan antara satu sama lain apalagi Malaysia kini berada di situasi gen.ting.

  Sumber: TikTok ayamperapoo

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here