Rita Rudaini Tertanya Netizen Larang Apple Beri Sumbangan Banjir Melalui Kerajaan!

    95

    Pelakon, Rita Rudaini tampil mempersoalkan tindakan netizen yang tidak membenarkan Ketua Pegawai Eksekutif Apple, Tim Cook untuk menghantar sumb angan dan bantuan kepada mang sa banjir di Malaysia melalui kerajaan.

    Menerusi hantaran di Insta Stories, Rita seolah-olah memerli netizen yang telah lupa akan budi kerajaan yang telah memberikan pelbagai kesenangan selepas menerima sun tikan vak sin COVID-19.

    “Bukan ke korang sokong sangat kerajaan? Eh? Tak bagus ke kerajaan sekarang ni? Jangan lupa pulak budi kerajaan bagi kesenangan kat korang lepas terima vak sin..Kerajaan bawak masuk vak sin untuk korang sihat. Tambah Rita lagi, mereka yang tidak menyokong pihak kerajaan sebelum ini telah hila ng pun ca pendapatan dan tidak dapat menikmat pelbagai kemudahan yang disediakan.

    “Kami yang tak sokong kerajaan ini hilang punca pendapatan, dit arik kemudahan. Tak boleh sedut udara sama-sama korang sebab membah ayakan orang awam. Kenapa nak be tray kerajaan?”- soal Rita

    Untuk info, beberapa hari yang lalu,Tim mengumumkan mereka akan menghantar bant uan kepada Malaysia dan Filipina yang terje jas akib at banjir dan Tau fan Rai. Tweet Ketua Pegawai Eksekutif Apple itu telah dibanjiri dengan pelbagai komen netizen dari Malaysia dan Filipina yang meminta individu itu untuk tidak menghantar sumb angan dan bantuan melalui kerajaan.

    Sumber: Murai

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here