“Sebagai Ibu Tidak Mungkin Saya Biarkan Anak Saya…” Ibu Puteri Balqis Jelaskan Perkara Sebenar!

  600

  Ibu kepada pelakon Puteri Balqis, Norashikin tampil bersuara memperta hankan anaknya selepas dike cam hebat kononnya telah terpe song jauh daripada land asan aga,ma. Norashikin atau nama sebenarnya, Norashikin Mohd. Aziz menjawab tegu ran daripada seorang ustaz mewakili para netizen yang sejak minggu lalu tidak berhenti mengkri tik dan mempersoalkan imej Puteri Balqis sehingga ada yang mengatakan pelakon muda itu sebagai remaja berma salah.

  “Salam kepada Ustaz Sulaiman. Terima kasih DM (mesej peribadi) anak saya Puteri Balqis. Illumi nati? Libe ral? Undergro und? Serta pelbagai lagi spek ulasi. Pastinya kami punya pengetahuan tentang semua itu. Tapi untuk menjadikan semua itu cara hidup kami, 200 peratus jauh sekali.

  “Malah kami tidak berminat untuk berstu dalam sesebuah organisasi. Paling ‘hav oc’ kami Cuma pergi ke kedai mamak sahaja. Malah saya sendiri amat tidak menyukai tempat yang dipenuhi manusia,” jelas Norashikin menerusi beberapa hantaran yang dikongsikan dalam InstaStory milik Puteri Balqis,

  Menjawab tentang tud uhan tentang keluar daripada aja ran Isl am kerana dipengaruhi golon gan Krist ian, Norashikin menegaskan bahawa dia tidak akan sesekali membiarkan perkara itu dilakukan oleh Balqis. NORASHIKIN tidak akan membiarkan Balqis melakukan kesala han sama seperti yang pernah dilakukannya sebelum ini.

  Biarpun mengakui diri sendri banyak kekhi lafan termasuk menca cah ta.tu pada badan, Norashikin berte gas tidak akan membenarkan anak perempuannya melakukan kesa lahan sama seperti yang pernah dilaluinya sebelum ini. Norashikin bagaimanapun tidak memperincikan apakah kesil apan sila m yang pernah dilakukannya.

  “Setiap aga ma itu mempunyai keindahan masing-masing. Tidak akan sesekali anak muda bernama Puteri Balqis itu keluar daripada aga manya. Zahirnya saya sebagai ibu itu nampak berta tu, li ar, dark (dalam kegelapan), tapi mana mungkin saya akan membiarkan anak saya mengulangi kesila pan saya.

  “Pastinya saya akan jaga dengan penuh kasih sayang. Sebelum ini saya berdiam diri kerana apabila saya bercakap, orang kata ibu masuk campur. Bila anak bercakap, sama sahaja jadinya,” katanya. Ujar Norashikin lagi, dia mengakui bahawa kehidupannya dikelilingi dengan persekit aran yang tidak baik dek kerana manusia-manusia yang suka bercakap bela kang.

  “Ya. Kami di sekeliling kami penuh dengan pengu mpat dan pe ncela. Kami lari daripada golo ngan manusia yang selepas sujudnya, selepas mera ung berdoa, lalu mereka kembali berkumpul menghi na sesama manusia,” jelas Norashikin. Bahkan, wanita itu juga menolak dakw aan bahawa Balqis yang kini berusia 14 tahun terje bak dengan ikutan (trend) anak-anak muda masa kini seperti peng aruh daripada media sosial, TikTok.

  “Anak saya tidak bergantung pada mana-mana trend terutamanya dalam TikTok. Mengapa tidak anak-anak mereka. Maaf jika sen sitif. Nama sahaja bertudung, tapi bergo yang sakan di TikTok. Bertudung, tetapi tidak mal u segan berci um di TikTok,” ujarnya.

  Dalam perkongsian tersebut, Norashikin juga melahirkan rasa kesal apabila pelakon yang terkenal menerusi drama Akulah Balqis itu dihina kerana tidak mendapatkan pendid ikan normal di sekolah berbanding anak-anak orang lain.

  Norashikin menegaskan bahawa, Norashikin berkata bahawa dia serta anaknya masih insan yang sama, namun memilih untuk menjadi manusia keseorangan kerana keadaan yang berlaku di sekeliling mereka.

  “Kami percaya ramai yang seperti kami. Menghind arkan diri daripada manusia-manusia, tetapi mencari manusia yang indah sifat mereka untuk dijadikan sahabat.

  “Jika ada terbnampak kami di mana-mana, datang sahaja pada kami tanpa menga sari kami, agar kami tahu kami masih lagi dika sihi manusia lain,” ujarnya. Terdahulu, nama Puteri Balqis serta ibunya menjadi topik han gat bualan netizen apabila dikatakan telah tersa sar jauh daripada landa san aga ma Isl am.

  Penampilan pelakon yang pernah memenangi trofi Pelakon Wanita Terbaik pada Anugerah Televisyen Asia ke-19 itu turut menarik perhatian apabila berkongsi foto memakai skirt pend ek dan berstoking panjang berwarna hitam yang dihiasi corak tengk orak dalam Instagram miliknya. Bahkan, netizen turut mempersoalkan penampilan ibunya yang dilihat mempunyai tat u di kedua-dua tangannya.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here