Suami Diserap Jadi Staf Tetap, Anak Dapat Tajaan Belajar!

  646

  Lelaki yang kehilangan isteri dan lapan anaknya aki bat kemal.angan jalan raya di Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite), Sabtu lalu diserapkan sebagai kakitangan sepenuh masa SIRIM Berhad.

  Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, Abd Razak Majit yang terselamat dan mengalami kecede.raan merupakan pengawal keselamatan kontrak sebelum ini.

  “Pengurusan SIRIM bersetuju agar Encik Abdul Razak diserapkan sebagai kakitangan tetap berbanding sebagai pekerja kontrak SIRIM sebelum ini,” katanya ketika menziarah kediaman Abdul Razak di Kampung Padang Jawa, Shah Alam, semalam.

  Azmin menjelaskan, satu-satunya anak Abd Razak yang masih hidup iaitu Haikal Faiz juga akan ditanggung sepenuhnya dalam perbelanjaan pendidikan oleh SIRIM dan MITI.

  “SIRIM dan MITI akan menanggung sepenuhnya perbelanjaan pendidikan satu-satunya anak yang tidak terlibat dalam nah.as itu, Haikal Faiz. InsyaAllah, MITI akan terus memastikan kebajikan Encik Abdul Razak dan Haikal Faiz tidak akan diaba.ikan

  Semoga komitmen SIRIM ini akan dapat membantu Haikal Faiz mencapai impiannya dan memudahkan urusan Encik Abdul Razak. Walaupun tidak berada di tempat mereka, tapi saya dapat merasai kesedihan dan kehilangan yang dialami dua beranak ini,” ujarnya.

  Tambah Ahli Parlimen Gombak itu, beliau kagum dengan ketabahan dan ketahanan emosi Abd Razak apabila berdepan dug.aan kehilangan sembilan orang tersayang apatah lagi kediamannya turut dinaiki air.

  “Paling menye.ntuh perasaan saya apabila beliau memberitahu, walaupun per.it untuknya menerima kenyataan yang berlaku…tapi beliau reda dengan uji.an Allah SWT dan berdoa supaya r0h isteri serta anak-anaknya ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

  “Haikal Faiz juga walaupun masih muda tetapi cukup kuat dan mampu menerima apa yang berlaku ini. Semoga Haikal Faiz dapat menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada keluarga.

  “Jangan pernah lupa untuk mendoakan arwah ibu dan adik beradiknya yang telah pergi bertemu Ilahi,” kongsinya. Terdahulu, kereta Proton Wira dinaiki keluarga mereka mengalami kerosakan sebelum berhenti di tepi jalan namun dipercayai dilan.ggar sebuah treler.

  Sumber: Facebook Azmin Ali

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here