Subhanallah! Video Keadaan Bilik Solat Lepas Banjir Jadi Perhatian Ramai!

  147

  Sebelum ini tular di media sosial memaparkan keadaan bilik solat dan Al-Qu ran yang berada dalam keadaan bersih seolah-olah tidak terkena banjir. Perkara itu didedahkan oleh penda kwah bebas, Usta zah Asma’ Harun ketika menyertai misi menyelam atkan man gsa banjir termasuklah meninjau keadaan rumah di sana. Ketika lawatan itu, dia cukup terga mam selepas melihat keadaan sebuah bilik solat yang bersih dan tidak berlu mpur sedangkan bahagian rumah yang lain penuh dengan kesan kotor.

  Menjengah pada ruangan komen, rata-rata netizen turut memuji kebesaran All ah SWT selain turut menjadikan kejadian itu sebagai iktibar akan kebesaran Yang Maha Esa. Bagaimanapun, terdapat perkara sama yang turut berlaku di sebuah sekolah menengah di bandar Kuala Lipis selepas terjadi sebuah kejadian mengenai kekua saan All ah SWT.

  Hal itu selepas tiga nask hah sur ah Yasin dan karpet alas semba hyang yang disimpan di atas meja sebelum kejadian banjir di sekolah itu masih dalam keadaan baik dan bersih. Menerusi perkongsian di laman Facebook, perkara itu diketahui selepas beberapa individu sedang melakukan kerja-kerja pembersihan di sebuah bilik kakita ngan sekolah tersebut.

  Keaja iban pada kita mak hluk yang tak punya apa-apa menyaksikan kehebatan Allah SWT dalam keadaan yang tidak tercapai akal memikirkannya. SubhanAllah. Berdasarkan hantaran itu, nas kah Yasin tersebut masih dalam keadaan sempurna di dalam bekas atas meja walaupun bilik tersebut dipenuhi dengan air lumpur.

  Yang menghair ankan tiga nask hah sur ah Yasin berkenaan tidak dilekati dengan lumpur banjir, kering walaupun menyaksikan peralatan lain yang ada di bilik sekolah tersebut dipenuhi lumpur dan rosak. Lebih mengejutkan, karpet yang digunakan sebagai alas untuk sembah yang juga turut dalam keadaan bersih serta kering dari sebarang kekotoran. Dalam pada itu, orang ramai mula menzah irkan rasa teruja terhadap kejadian itu kerana dapat menyaksikan kebe saran Yang Maha Esa dalam memeli hara perkara yang dikehendakinya.

  Kredit: Facebook SMK Setia Wangsa, Kuala Lipis

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here