Allahuakabar! Dua Hari Tak Jawab Call, WhatsApp, Rupa2 Ini Yang Terjadi…

  370

  Perasaan tidak sedap hati seorang isteri setelah panggilan telefonnya tidak berjawab oleh si suami akhirnya membawa kepada penemuan may4t lelaki itu di rumah sewa mereka di Jalan Cenaga Baru, Kampung Repah, Tampin, Negeri Sembilan. Menurut Ketua Polis Daerah Tampin Superintendan Anuwal Ab Wahab, may4t berkenaan ditemukan sekitar jam 2:30 petang (semalam) ketika isteri mangs4 ke rumah sewa mereka untuk melihat keadaan lelaki itu selepas dia tidak dapat dihubungi kira-kira dua hari lalu.

  Isteri mangsa memberitahu kali ter4khir berkomunikasi dengan mangs4 adalah pada Selasa lalu. Pada keesokan harinya, Rabu dan Khamis, isteri mangs4 sekali lagi menghantar mesej menerusi WhatsApp namun tidak dijawab. Curig4 dengan situasi itu, wanita ini nekad pergi ke rumah sewa mereka. Difahamkan, isteri mangs4 pergi ke rumah tersebut bersama ibu dan anaknya.

  Wanita berkenaan kemudiannya melihat melalui tingkap kerana rumah berkunci sebelum ternampak mangs4 dalam keadaan perut kembung, kaki dan tangan terikat serta berbngkus sebelum meminta jiran menghubungi bomba. Pihak polis bergegas ke lokasi kejadian selepas menerima lapor4n tentang penemuan seorang lelaki berusia 26 tahun dalam keadaan tidak sedarkan diri di sebuah rumah yang berkunci.

  Sementara menerusi laporan Kosmo Online, rakan baik isteri mangs4 memaklumkan pas4ngan suami isteri itu melakukan kerja am4l badan bukan kerajaan (NGO) bagi membantu tahfiz baru kira-kira setahun menyewa di lokasi tersebut. Dakwanya lagi, sepanjang pengetahuannya arw4h tidak mempunyai musuh.

  Ikutkan, rakan baik saya sudah hampir seminggu berada di kampungnya di Pulau Gadong, Melaka kerana tidak sihat dan mereka baharu sahaja menyambut hari lahir anak mereka Sabtu lalu di sana. Suaminya pulang kembali ke rumah sewa mereka di Tampin ini

  Pihak polis percaya mangsa meningg4l dunia lebih 24 jam lalu. Berdasarkan siasatan awal, pihaknya mengesyaki terdapat unsur jenay4h dalam kem4tian tersebut berdasarkan keadaan m4yat yang ditemui dalam keadaan terikat. Kita percaya suspek merupakan individu yang dikenali mangs4 berikutan tiada kes4n pecah masuk ke dalam rumah sewa berkenaan.

  M4yat mangsa kemudian dibawa ke Unit Forensik Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) Seremban untuk bed4h siasat. Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Kese ksaan kerana membu nuh.

  Sumber: Harian Metro, Kosmo Online

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here