30 Tahun Kahwin, Segalanya ‘Terlerai’ Ketika Nak Pergi Umrah!

  310

  Kadangkala, kita tidak sedar akansetiap kesilapan yang kita buat akan menjadi masalah pada masa akan datang. Ada yang sanggup mengambil tindakan merahsiakan realiti sesuatu perkara selama bertahun-tahun dengan alasan malu dan tidak berani berterus-terang. Ketahuilah mudarat yang bakal berlaku di masa hadapan sebenarnya sangat berat seperti perkongsian ToKadi Hipster ini.

  Mak dan ayah ni.kah April 1976, saya lahir Julai 1976. Dan pada Ogos 1991 saya ni.kah berwa.likan bapa. Siapa sangka hasrat sepasang suami isteri melakukan prosedur untuk menunaikan ibadat umrah akhirnya mendedahkan satu rahsia pahit yang tersimpan rapi. Sudah 30 tahun mendirikan rumah tangga, mereka terpaksa ‘membubarkan’ pernika.han itu kerana wanita berkenaan yang dahulunya berstatus anak luar ni.kah rupanya kahwin berwalikan bapa kandungnya.

  Patutlah rumah kami ‘panas’ je, rupanya ada benda yang tak betul. Aangkah terki.lannya rasa hati apabila mengetahui mereka selama ini sebenarnya tidak sah di sisi agama. Meskipun bakal ke Tanah Suci dalam masa terdekat, suami isteri berkenaan perlu turun naik makhamah bagi membuat permohonan perni.kahan semula bersaksikan wali hakim.

  Ibu bapa yang ada anak tak s.ah taraf tolong ketepikan malu. Kesian anak cucu. Rata-rata ramai yang berpendapat ibu bapa yang mempunyai anak luar nikah tidak seharusnya cuba menyorokkan aib berkenaan kerana ia bole menje.jaskan na.sab keturu.nan.

  Kredit; TikTok ToKadi Hipster

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here