Bapa Kata Anak Asmaa, Tapi Sebenarnya….

  472

  Kes jenay4h terutamanya melibatkan pembunvhan seringkali mencvri perhatian masyarakat. Seperti perkongsian seorang bek4s peguam mahkam4h tentera, Sir Kamarul menerusi laman Twitter menceritakan kembali kisah disebalik kejadian trag1s yang menimpa seorang kanak-kanak berusia 3 tahun itu.

  Pada hari kejadian, suasana di hospital agak kec0h selepas didatangi seorang lelaki yang mendukvng anaknya. Lebih mencem4skan apabila budak lelaki itu berada dalam keadaan tidak sedarkan diri selain terdapat kesan luk4 pada tubuhnya.

  Seorang wanita yang didakw4 merupakan kawan kepada bapa kanak-kanak itu dimaklumkan oleh doktor bahawa budak itu sudah meningg4l dunia. Selain itu, doktor juga bertanya kepada si bapa (susp3k) apa sebenarnya yang telah terjadi. Individu itu kemudian menceritakan kejadian ‘seben4r’. Namun pada keesokan harinya, may4t budak itu telah ‘hil4ng’

  Mereka dimaklumkan may4t mangs4 dibawa keluar atas arahan pihak p0lis. Hal ini kerana susp3k inginkan jenaz4h anaknya itu segera dikebvmikan. Tindakannya itu seolah-olah mahu menutup ‘sesuatu’. Namun, pihak hospital masih bertegas ingin lakukan bedah sias4t. Ketika memandikan jenazah, imam masjid amat terkejut melihat tubvh mangs4 dipenuhi dengan luk4 termasuk pada bahagian muka, dada, lengan dan belakang badan. Ketika ingin dikebumikan, pihak polis telah datang ke tanah perkubvran dan meminta jenaz4h mangs4 dibawa semula ke hospital untuk dibed4h sias4t.

  Lebih mengejutkan mangsa meningg4l duni4 bukan kerana asm4 sebaliknya doktor pula menges4hkan mangs4 mengal4mi keret4kan pada bahagian tengk0rak kepal4, pendarah4n subdvral dan mengal4mi bengk4k ot4k sehingga menyeb4bkan kem4tian. Berikutan daripada itu, susp3k dan rakan wanitanya itu telah didakw4 atas kesalah4n membunvh.

  Walaupun begitu, si bapa menafikan dakwa4n tersebut dan wanita terbabit juga memaklumkan dia langsung tidak terlib4t dalam pembunvhan itu. Tetapi apa yang menjadi persoalan apabila ibu kandvng mangsa telah memberitahu bahawa kedua-dua susp3k merupakan individv yang telah menjaga mangs4 selama ini. Pihak mahkam4h akhirnya menjatvhkan hukum4n gantvng sampai m4ti terhadap kedua-dua susp3k.

  Sumber: Sir Kamarul

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here