Daun Kim Jadi Perhatian Ramai, Gara2…

  584

  Sebut sahaja nama Youtuber Korea Selatan, Daud Kim pasti ramai mengenalinya lebih-lebih lagi selepas dia memeluk Isl4m pada 2019 dan sering berkongsikan info berkaitan agam4.

  Bagaimanapun, sekitar 2020 hangat diperkatakan apabila YouTuber itu dituduh merog0l seorang wanita. Namun, Daud Kim akhirnya memu4t naik video memohon m4af secara terbuka kepada mangs4. Terbaru, nama YouTuber itu kembali trending di Twitter apabila tular beberapa video memaparkan Daud Kim berada di sebuah kel4b malam dan m4buk bersama rakan-rakannya.

  Menurut netizen, video tersebut agak baru dimana ianya dirak4m pada Disember 2021. Susulan video tular itu, rata-rata peminatnya meluahkan rasa kes4l kerana tindak4nnya itu mencerminkan ajar4n Isl4m. Malah, ada peminatnya mendakw4 Daud Kim seolah mempergun4kan Isl4m demi konten dan meraih jumlah pengikut semata-mata.

  Bukan itu sahaja, malah ada netizen memuat naik status mengec4m Daud Kim yang dikatakan tidak bertanggungjaw4b terhadap isteri dan anak-anaknya. Netizen turut meluahkan rasa kasihan terhadp isteinya yang sudah memberikan peluang kedua namun tetap dih4ncurkan oleh Daud Kim.

  Sementara itu, tular video TikTok isterinya Mia yang menunjukkan anggota badannya ceder4 dipercayai dipukvl oleh Daud Kim. Dalam pada itu, ada peminat yang mengatakan sejak kontr0versinya terdahulu dia sudah tidak percaya dengan YouTuber itu lagi serta mendakw4 Daud menggunakan ag4ma untuk popul4riti.

  SUMBER: Twitter & The Vocket

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here