Gelagat Comel Gajah Turun Dari Timbunan Tanah Raih Perhatian!

  273

  Umum mengetahui, hutan merupakan habitat haiwan dan tumbuh-tumbuhan hidup. Oleh sebab itu, pelbagai binatang dan haiwan yang boleh dijumpai di dalam hutan. Kadangkala, jika pembalakan berlaku, mereka terpaksa mencari tempat untuk berteduh sehinggakan ada yang tiba-tiba akan muncul di jalan raya.

  Sama seperi video yang tular baru-baru ini di TikTok apabila seekor gajah didapati struggle untuk merentasi timbunan tanah untuk pulang ke tempat asalnya telah mencuri tumpuan. Menerusi video berkenaan, kelihatan seekor gajah sedang mencari jalannya untuk pulang ke tempat asal di dalam hutan.

  Apa yang lebih menarik perhatian adalah apabila gajah itu dilihat sangat struggle untuk merentas sebuah jalan yang dipenuhi dengan timbuhan tanah. Dia terpaksa merentas dengan gaya tersendiri kerana kakinya yang pendek itu.

  Tidak lama kemudian, dia dilihat berjaya merentasi jalan itu lalu berjalan ke arah hutan. Aksinya yang comel itu meraih 1M tontonan daripada netizen. Bukan setakat itu, aksi lucunya itu juga ditonton oleh sekumpulan anjing.

  Susulan tularnya video itu yang kini meraih sehingga 1.6M tontonan, 91K tanda suka dan 1K komen di TikTok, rata-rata netizen terhibur melihat aksi lucu gajah itu. Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

  sumber: says.com

   

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here