Gara2 Tak Sefahaman Isu ‘Pemergian’ Tangmo Nida, Lelaki Terjunn Kondominium!

  358

  Seorang lelaki di wilayah Sutthisan, Thailand bertindak ‘terjun’ dari balkoni sebuah kondominium selepas dipercayai bertengk4r dengan rakannya berkaitan dengan kes kemati4n selebriti terkenal iaitu Tangmo Nida.

  Menerusi laporan Bangkok Post, lelaki berusia 20 tahun itu dilaporkan meningg4l dunia kerana mengalami kecedera4n gara-gara melompat dari balkoni rumah rakannya. Mangs4 dikatakan melawat rakannya yang berusia 30 tahun itu dan mereka dipercayai bertelingk4h mengenai isu kemati4n Tangmo sebelum dia bertindak mengamvk kerana kalah dalam perdebatan tersebut.

  Difahamkan, lelaki berkenaan merupakan seorang pengarang kisah fiksyen yang mengatakan bahawa dia mengetahui siapa dalang di sebalik kemati4n selebriti terkenal itu. Walau bagaimanapun, rakannya mengakui bahawa dia tidak melihat mangs4 terjun dari balkoni kerana sedang bersembunyi di dalam bilik air.

  Saya menyorok di dalam bilik air dan keluar apabila bunyi sudah reda. Saya buat keputusan untuk membawa makanan untuk menenangkannya. Ujarnya lagi, dia merasakan bahawa mangsa sedang berhalusin4si kerana mereka sempat mengambil dad4h jenis methamphet4mine sebelum bergadvh.

  Saya rasa dia berhalusin4si kerana kes4n dari dad4h yang kami ambil. Saya tak rasa dia terjun sebab kecewa dengan isu Tangmo. Walau bagaimanapun, rakan mangs4 ditahan atas kesalah4n mengambil serta memiliki dad4h kerana pihak polis menemui dad4h jenis methamphet4mine serta alat menghis4p dad4h, namun menyangkal dakwa4n bahawa dia terlibat dalam kemati4n mangsa.

  Dalam pada itu, ibu mangsa mengatakan bahawa dia tidak percaya bahawa anak lelakinya itu membuat keputusan untuk membunvh diri hanya disebabkan kes kemati4n Tangmo dan mendakw4 anaknya mempunyai kehidupan yang lancar serta sudah memenuhi impian sebagai seorang pengarang.

  Anak saya seorang yang tabah dan pandai menyara dirinya sendiri sejak kecil lagi. Susulan daripada itu, pihak polis masih menunggu laporan hasil bedah siasat, namun tidak menolak sebarang kemungkinan mangsa terjatvh akibat ditolak atau kemalang4n.

  Sumber : Bangkok Post

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here