Rakaman Dalam Penjaraa Tersebar, Ibu Tetaak 3 Anak Mahu Bertauubat Sebelum ‘Pergi’!

  542

  Seorang ibu berusia 35 tahun telah ditahan oleh pihak polis selepas dipercayai mendera serta membunuh anak kandungnya. Tindakan kejam itu dipercayai berlaku selepas waktu subuh semalam (20 Mac 2022) di kediaman suspek yang terletak di Brebes, Jawa Tengah, Indonesia.

  Memetik laporan Tribunews, wanita yang berasal dari Indonesia ini telah menetak tiga anak kandungnya yang masing-masing berusia 10, tujuh dan lima tahun. Salah seorang jiran tetangga yang dikenali dengan nama Iwan mendakwa terdengar jeritan orang meminta tolong dari dalam rumah susp3k.

  Susulan daripada itu, Iwan segera ke rumah susp3k dan mendapati jeritan tersebut merupakan suara pembantu rumah susp3k iaitu Hamidah. Rupa-rupanya, trag3di ng3ri itu berlaku di hadapan mata Hamidah. Hamidah yang bimbang sesuatu perkara burvk berlaku telah cuba membuka pintu bilik di lokasi kejadian, namun ia terkunci dari dalam.

  Saya terdengar suara kekecoh4n dari arah rumah tersebut disertakan dengan suara jerit4n kanak-kanak. Jadi saya dan penduduk yang lain datang ke rumah itu lalu memecahkan pintu biliknya.

  Selepas pintu bilik terbuka, mereka mendapati susp4k yang masih bertelekung sedang duduk di samping anak-anaknya. Menurut laporan, anak kedua suspek yang berusia tujuh tahun dis4hkan meningg4l dunia manakala anak sulung serta anak bongsunya mengalami luk4 di bahagian dad4 dan leher.

  Menurut sumber, selepas perbuatan kej4mmnya itu diketahui orang, susp3k dikatakan mengamvk dan menjerit seperti orang histeri4 sebelum jatuh pengs4n. Selepas tersedar dari pengs4n, dia bertindak agr3sif dengan menc3kik dua jiran tetangganya. Susp3k yang melarikan diri akhirnya berjaya ditenangnya dan dit4han oleh pihak polis.

  Sementara menerusi satu video, memperlihatkan susp3k yang berada di dalam tahan4n mendakwa mahu bertaub4t sebelum dia meningg4l dunia.

  Saya nak bertaubat sebelum saya m4ti. Saya cuma mahu menyelamatkan anak-anak biar mereka tidak membent4k. Saat si perak4m bertanya bagaimana cara untuk menyelamatkan anak-anaknya, susp3k menjawab biarlah mereka mati supaya tidak merasai kesedih4n.

  Biar mereka mati sahaja supaya tak perlu rasa s3dih. Biar m4ti supaya tidak merasai kesakit4n. Seperti saya dari kecil, tidak ada yang tahu saya memend4m selama puluhan tahun.

  Bukan itu sahaja, suspek mengaku melakukan tindakan kej4m itu selepas terdengar bisikan gha1b. Ada dakwa4n mengatakan susp3k sebenarnya mempunyai masalah ment4l namun siasatan dan pemeriksaan lanjut berhubung k3s ini masih dijalankan.

  Sumber: Tribunnews, Kompas, TikTok

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here