Rupanya Ini Yang Sebenar Yang Terjadi Pada Tangmo…

  574

  Punca sebenar kematian Tangmo Nida sehingga kini masih kekal misteri ditambah pula dengan kenyataan yang bercanggah, keluar dari mulut rakan-rakan malahan pembantu peribadinya sendiri.

  Mulanya Kathik kata terus balik rumah, kant0i sebenarnya dia ‘serong’ tempat lain…
  Beberapa kenyataan dari Kathik merangkap pembantu peribadi (PA) kepada mendiang Tangmo mengatakan dia terus pulang ke rumah sebaik sahaja pasukan penyelamat sampai. Namun, kant0i akhirnya ternyata Kathik bukan terus pulang ke rumah, namun dia sempat bertemu dengan Robert di luar kawasan jeti!.

  Akhirnya Kathik mengaku yang dia aturkan pertemuan Tangmo dengan orang kaya. Hari ini, tular satu perbualan mesej menunjukkan Kathik yang mengaku bahawa dia adalah dal4ng yang mengatur segala pertemuan dengan seorang kaya tanpa pengetahuan Tangmo.

  Sanggup jual Tangmo untuk keuntungan diri sendiri. Dalam perkongsian lain pula, seorang ‘translator’ yang sinonim dengan terjemahan bagi kes Tangmo turut menceritakan yang sebenarnya Tangmo telah dijual oleh Kathik kepada seorang VVIP yang berstatus Datuk. Hal ini difahamkan kerana Tangmo terlanjur mengetahui sebuah rahsia besar individu berpangkat tersebut sehingga dia terpaksa diserahkan dan ‘dipegang’ bagi menutup mulutnya. Bot yang disorokkan akhirnya dah jumpa, selama ni semua adalah pembohongan.

  Terbaru dalam satu video yang tular, bot sebenar yang dinaiki oleh Tangmo dan 6 yang lain akhirnya dijumpai oleh pihak polis. Bot tersebut dipercayai telah ditukar dengan bot lain kerana takut jenayah yang mereka lakukan, dapat dihidu orang lain. Bukan setakat bot sahaja, polis juga telah menemui bag dan gelas yang dibuang didalam sungai tersebut.

  Manakala Khatik telah disoal siasat selama 4 jam. Sand yang juga rakan Khatik ditahan dan masih tidak tahu atas sebab apa. Terdapat banyak bukti yang dikeluarkan dan ada juga sebhagian daripada orang2 awam. Kebanyakan mereka tidak mengeluarkan nama pengirim kerana bimbang akan keselamatan masing2.

  Semoga kes ini selesai dengan keadilan untuk Tangmo.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here