Ustaz Kazim Kata Netizen ‘Over’ Pasal Tangmo, Siang Malam Asyik Siaasat!

  206

  Biarpun sudah lebih tiga minggu pelakon Thailand Tangmo Nida dijumpai mati namun masih belum menemui punca pemergiannya. Upacara pembakaran mendiang terpaksa ditunda selepas ibu Tangmo, Panida Siriyudthayothin mengarahkan forensik untuk memindahkan mayat ke Institut Pusat Ilmu Forensik.

  Keprihatinan rakyat Malaysia mengambil tahu tentang misteri kematian Tangmo telah membuatkan pendakwah terkenal, Datuk Ustaz Kazim Elias bersuara. Dalam satu ceramah, Ustaz Kazim menegur sikap rakyat Malaysia yang dianggap keterlaluan dengan isu Tangmo. Katanya, Tangmo tidak mempunyai ikatan persaudaraan jadi usah terlalu mengambil tahu.

  Ustaz Kazim turut meluahkan rasa kesal kerana dia menganggap rata-ratanya tidak teruja dengan Ramadan yang akan tiba bulan depan. Orang kita tak ada kena mengena dengan dia pun dia sibuk. Pelakon Thailand Tangmo Nida m4ti.. dok fikir siapa bunvh dia? Siang malam cakap kesian dia.

  Lantak dia la, dia dah m4ti. Tak ada kena mengena dengan kita pun. Nak kata sepupu tidak, anak saudara pun tidak. Membicarakan tentang dia lebih pada nak sambut Ramadan. Apa orang melayu kita ini pelik.. Benda yang tak ada kena mengena dengan dia sibuk bincang. Banyak hal lain yang boleh dibincang lagi.

  Bagaimanapun, tegur4n Ustaz Kazim tidak dipersetujui oleh netizen yang menekankan mereka sekadar bersimp4ti dengan nasib aktres tersebut selain menginginkan keadilan. Malah, mereka meneg4skan bukan taksvb dengan Tangmo tetapi lebih berperikem4nusiaan dengan manusia biarpun tidak seagam4.

  Untuk rekod, may4t Tangmo dijumpai oleh pasukan penyelamat tempatan selepas hil4ng pada malam 26 Februari dipercayai lem4s. May4tnya ditemui terapung di sungai sekitar 300 meter dari Pibulsongkram Pier, Nonthaburi, Bangkok, kira-kira 1 kilometer dari lokasinya terjatvh.

  Sumber: TikTok @SaidahSprdn

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here