Beberapa selebriti b3ngang dengan tindakan pihak bank minta pes4kit lvmpuh datang ke bank.

  194

  Baru-baru ini, media tempatan melaporkan mengenai seorang wanita kec3wa dengan layanan kakitangan dan sistem sebuah bank tempatan yang dikatakan tidak mesra pelanggan serta menyusahkan.

  Katanya, dia terpaksa ‘meng3ngkut’ ibunya yang kini terlantar di atas katil menggunakan ambulans untuk ke bank bagi proses penukaran kad m3sin pengeluaran wang automatik (ATM) yang baharu.

  Kejadian ini menimbulkan kemarahan netizen sehinggakan beberapa orang selebriti turut terpanggil untuk memberikan komen. Pelakon Datuk Fizz Fairuz mempersoalkan tindakan bank dan berharap isu sebegini tidak berulang dan ada penyelesaian yang baik.

   

  “Allah.. takkan tiada cara lain untuk bank datang rumah, ini bukan sebab apa, memang terlantar kot.. harap bank-bank semua ada kan 1 cara macam mana membantu k3s mcm ni, benda boleh buat kot.. takkan lah….”- tulisnya di ruangan kapsyen.

   

  Di ruangan komen, terlihat beberapa selebriti tempatan seperti Emelda Rosemila dan Azza Elite bersetuju dengan apa yang di suarakan oleh Fizz Fairuz.

   

  “Bodoh giler”- tulis Emelda Rosmila

   

  “Mudah mudahan Allah permudahkan segala urusan kita . Mudah Mudahan andai kata terjadi pada diri ku Allah mudahkan dan Ada budi bicara”- kata Azza Elite.

  Dipetik dari Kosmo, wanita ini terpaksa men4nggung kos yang tinggi dan menyifatkan bank tidak bertimbang rasa menangani masal4h ini.

   

  “Kos yang terp4ksa saya keluarkan sendiri bukan percuma, ada juga bank yang tidak ada timbang rasa dekat orang s4kit,” luahnya.

   

  Dikalangan netizen, ramai yang mengangga tindakan bank ini begitu ‘kej4m’, malah ada juga yang berkongsi masalah yang sama.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here