Habis Duit Ibu Saudara ‘Dijolii’, Wanita ini Sempat Lagi Pergi…

  149

  Seorang wanita ditah4n di Pandan Perdana, di sini, awal pagi tadi kerana disy4ki mencvri RM8,200 dari akaun bank ibu saudara tirinya untuk membeli telefon pintar jenis iPhone 14 Pro.

  Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Noor Dellhan Yahaya berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kejadian itu daripada seorang wanita tempatan pada 25 Mac lalu.

  “Transaksi (pengeluaran wang) bermula pada 23 Mac secara berperingkat.

  “Susp3k seorang wanita tempatan ditahan di sebuah premis di Pandan Perdana jam 12.25 tengah malam,” katanya dalam kenyataan hari ini.

  Menurutnya, polis turut menemui kad ATM milik mangs4 dan meramp4s telefon pintar dipercayai dibeli menggunakan wang yang dicvri.

  “Kes disias4t mengikut Seksyen 4(1) Akta Jenay4h Komputer 1997,” katanya.

  Kejadian itu didedahkan oleh mangsa menerusi satu hantaran Facebook menyatakan bahawa susp3k mencuri kad ATM berkenaan semasa menumpang tidur di rumahnya.

  Dalam hantaran itu, mangs4 meluahkan perasaan terkil4n apabila layanan baik untuk membantu susp3k dibalas dengan cara sedemikian lebih-lebih lagi ia berlaku pada minggu pertama Ramadan.

  Katanya, dia terkejut apabila akaunnya hanya berbaki RM500 menyebabkan mangs4 tidak mampu membayar semua komitmen bulanan termasuk sewa rumah.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here