Nama dipetik sebagai ‘scammerrr’, Boy Iman minta orang ramai jadi cerdik!

  150

  Nama pelakon yang juga penyanyi, Boy Iman tidak asing lagi dalam sindiket penipuan terutama ‘scammer’ perumahan yang telah mengakibatkan ramai pemohon mengalami kerugian.

  Terbaharu, pemilik nama Norul Iman Abdul Rahman dipetik kembali menganiaya ramai termasuk barisan selebriti yang terlibat sama dalam satu penganjuran besar karnival Aidilfitri yang sepatutnya diadakan di World Trade Centre (WTC), Kuala Lumpur.

  Difahamkan, program jualan raya Hooray x Fest Raya itu sepatutnya berlangsung pada hari ini iaitu 19 April sehingga 21 April 2023. Bagaimanapun, ia telah dibatalkan pada saat akhir sehingga mengakibatkan ramai berang apabila terpaksa rugi besar.

  Menerusi satu kenyataan yang dibuat oleh Pengurus Hal Ehwal Awam WTCKL, Hadi Wahab berkata pihaknya memohon maaf di atas segala kesulitan dan menyatakan mereka tidak bertanggungjawab atas sebarang bentuk kerugian.

  “Pihak WTCKL tidak bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak langsung. Hal ini kerana WTCKL hanya merupakan venue provider sahaja dan tidak terlibat dalam pengurusan yang dikendalikan oleh TENVIEW (M) SDN BHD,”katanya.

  Disebabkan notis secara tiba-tiba itu, ramai meluahkan rasa tidak puas hati dan peniaga mula menuntut hak mereka kepada penganjur kerana sudah mengalami kerugian besar.

  “Awak tahu tak kita dah keluarkan semua modal, awak faham tak? Suruh tunggu apa? Ingat kami pengemis? Tak fikir ke orang semua datang dari jauh?”luah salah seorang peniaga. Pihak penganjur akhirnya mendedahkan bahawa Boy Iman merupakan individu yang terlibat di sebalik penganjuran karnival Aidilfitri ini sehingga membuatkan ramai bertambah berang.

  Menurut peniaga, mereka sendiri tidak mengetahui bahawa Boy Iman terlibat sama dalam penganjuran karnival itu selain pihak penganjur menawarkan harga jauh lebih murah.

  Bukan itu sahaja, mereka mula menyalahkan diri sendiri kerana tidak bertanyakan terlebih dahulu mengenai mereka yang terlibat sama dalam penganjuran karnival yang diadakan secara besar-besaran ini. Sementara itu, pihak penganjur bersetuju untuk mencagarkan kereta selain meminta tempoh selama tujuh hari bagi menyelesaikan semuanya.

  Sekiranya sepanjang tempoh tersebut mereka gagal, maka pihak terlibat mempunyai hak untuk melakukan apa-apa sahaja terhadap kereta yang dicagarkan sewaktu berbincang dengan ramai orang.

  Terbaharu, pelakon berusia 43 tahun itu akhirnya bersuara dan meminta orang ramai agar tidak mudah mempercayai sesuatu perkara tanpa sebarang usul periksa. Menerusi hantaran di Insta Story, Boy Iman berkata orang ramai seharusnya bijak membuat semakan terlebih dahulu seperti carian enjin Google mengenai maklumat SSM.

  Untuk pengetahuan, Acara Hooray × Fest Raya sepatutnya diadakan pada 19-21 April 2023 berlangsung selama 72 jam tanpa henti di WTC Kuala Lumpur. Antara rakan artis yang terlibat termasuk Lann A To Z, Wan Scoin, Jaafar Onn, Ayle Floor 88, Amer Forteen, Elyana, Aidil Aziz, Izzue Islam, Rina Eva, Anne Abdullah, Farah Wahida, Cat Farish, Ayu Damit, Soffi Jikan, Rahmat Mega dan Shaya Aziz.

  Sumber: TikTok Semboyan Malaysia, @fansprojectorband, @annisahalalmartks , The Rakyat Insight

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here